Petrer quintuplica en l’últim mandat les subvencions de la Generalitat aconseguint els 16 milions d’euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La captació de tants recursos ha permés erradicar completament el deute i mantindre a ratlla la població com una de las ciutats amb els  impostos més baixos

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, han fet balanç de la gestió realitzada en estos anys en matèria de subvencions. Una xifra “rècord” en paraules de l’alcaldessa, ja que durant l’últim mandat s’han aconseguit captar 16 milions d’euros en subvencions.  Durant el període anterior (2015-2019) les subvencions de l’administració autonòmica ja van créixer fins als 9,3 milions d’euros, però la xifra és molt més cridanera si es compara amb el que es va aconseguir fa huit anys (en el mandat 2011-2015) amb tan sols 3,3 milions d’euros.

Un dels factors clau d’aquest assoliment ha sigut la persistència a acudir a convocatòries de subvencions, la qual cosa ha resultat en l’obtenció de fons addicionals que hem invertit en àrees prioritàries com ocupació, serveis socials i educació”, ha destacat Irene Navarro, que ha agraït el treball de “regidors de l’equip de Govern i funcionaris en la tramitació d’aquestes subvencions”.

En aquesta captació extra de fons, unit a la “gestió responsable en totes les àrees municipals”, en paraules del regidor Ramón Poveda, radica bona part que s’haja pogut eliminar els 12 milions d’euros de deute i generar un estalvi de més de 9 milions d’euros en els últims huit anys de l’actual equip de Govern.

Al llarg de la nostra gestió, tots els departaments de l’Ajuntament han treballat incansablement per a obtindre subvencions, la qual cosa ens ha permés percebre 16 milions d’euros en els últims quatre anys de part de la Generalitat Valenciana, governada per Ximo Puig”, ha remarcat l’edil d’Hisenda.

A més, s’ha reduït el temps de demora en el cobrament d’aquestes subvencions a tan sols un any, enfront dels entre 3 i 4 anys en mandats anteriors. L’executiu local també ha destacat l’aposta del Govern d’Espanya pels municipis, amb una aportació de 55 milions d’euros en els últims quatre anys en subvencions i la part dels tributs de l’Estat. Així mateix, també han ressaltat l’aportació de la Diputació de quasi 4 milions d’euros, que encara que menor que la de la Generalitat, també ha sigut fonamental per a tirar avant els comptes de l’Ajuntament.

Aquestes ajudes externes han sigut crucials per a reduir el deute de l’Ajuntament sense retallar serveis ni augmentar impostos” ha posat en valor Irene Navarro, que ha recordat que “som un dels municipis de la Comunitat Valenciana on menys impostos es paguen”.

El compromís de l’Ajuntament de Petrer amb els seus habitants és ferm, i la nostra bona gestió econòmica reflectix la responsabilitat i el compte amb el qual ens enfrontem als reptes quotidians”, ha conclòs l’alcaldessa, que ha subratllat que aquesta bona posició econòmica permet “una ciutat més pròspera, sostenible i amb una major atenció a les necessitats i el benestar de la comunitat”.