Petrer prepara un nou paquet d’inversions per un import de 3 milions d’euros amb fons del superàvit municipal que se suma als 7 milions que actualment estan executant-se

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’hi inclouen nous projectes com una Sala Municipal d’Estudi, l’impuls a la zona industrial de La  Pedrera o la creació d’espais esportius urbans

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, han anunciat que esta mateixa setmana s’iniciaran les negociacions amb l’oposició amb la finalitat de consensuar un nou paquet d’inversions per a posar en marxa a Petrer, que ascendirà a 3 milions d’euros procedents del romanent de tresoreria, del superàvit municipal que s’ha generat durant els últims anys. Actualment, el romanent ascendix a 10,4 milions, però cal tenir en compte que 6,8 milions ja es van incloure en el pla d’inversions en 2021 i s’estan realitzant en estos moments o es desenvoluparan al llarg de l’any.

Posarem els recursos pressupostaris al nostre abast per a donar un fort impuls a la ciutat, per al benestar dels veïns, el manteniment i reforma d’instal·lacions que ja disposem, així com la creació de nous serveis per a avançar a la ciutat moderna i oberta que som”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Les inversions que l’executiu local traslladarà a la resta de grups municipals es concreten en una part de projectes que estaven aprovats i que estan pendents d’assignar pressupost. És el cas de la reforma de la plaça de Baix, una vegada acabades les excavacions arqueològiques, per a les quals també es doten més fons; però també per a l’Escola Infantil Municipal Els Peixos, la millora dels lavabos en el col·legi Rambla dels Molins, la creació d’un nou centre de dia per a menors, la millora de diversos camins rurals, equipament per al Teatre Cervantes, subvencions a l’adquisició i reforma de vivendes per a continuar regenerant el barri antic o una partida d’honoraris per a la realització de projectes tècnics.

Estem en un moment expansiu del pressupost en el qual gràcies a la supressió del sostre de despeses podrem fer ús d’una part dels estalvis que hem anat generant i, per tant, necessitarem suport de tècnics externs per a la redacció dels projectes”, ha indicat Poveda.

Una segona part d’este pla d’inversions el constituïxen els 3 milions d’euros en noves propostes que “són transversals en diferents àrees per a arribar a la major part de la població i en diferents zones del municipi”, ha destacat l’alcaldessa.

Així, cal destacar la incorporació 800.000 euros al pressupost inicial per a la reforma integral de la piscina coberta de Sant Ferran, la licitació del qual va quedar deserta per l’increment en el preu de les matèries primeres. Això suposarà que la reforma ascendirà a 3,3 milions, la qual cosa suposarà una piscina pràcticament nova i de qualitat amb totes les prestacions possibles.

Entre les principals novetats d’este paquet d’inversió es troben 350.000 euros per a l’adquisició i reforma d’un local en el qual instal·lar una sala d’estudi municipal, una infraestructura demanada pels estudiants de batxillerat i universitaris, principalment. També s’inclouen 250.000 euros per a seguir amb els treballs i estudis previs per a la creació d’una nova àrea industrial avançada amb parcel·les de gran tamany en La Pedrera; també, quant a les instal·lacions esportives urbanes, hi ha importants novetats, amb una inversió en total de 208.000 euros per a dotar de seients les graderies del Barxell, la remodelació de les pistes urbanes i la construcció d’un parc de parkour i una altra zona de cal·listènia.

I d’altra banda, també estan prevista una partida de 121.000 euros en Educació per a la creació de dues noves aules d’Infantil en els col·legis Reina Sofia i Reis Catòlics; així com una altra partida per a material informàtic i l’arreglament del camí de l’Almadrava.