La piscina coberta estarà oberta durant l’estiu per a acollir els cursos intensius de natació

Divendres que ve 25 de juny obriran les portes les piscines d’estiu del Poliesportiu Municipal, que estaran obertes fins al 5 de setembre, amb un aforament limitat de 200 persones sobre la base de les restriccions sanitàries marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a frenar l’expansió de la pandèmia.

L’edil de l’àrea, Patricia Martínez, ha explicat que “enguany, molt al nostre pesar, continua havent-hi restriccions per la pandèmia, encara que molt més flexibilitzades que l’any passat”. En eixe sentit, Martínez ha assenyalat tres canvis molt significatius respecte a l’estiu passat. D’una banda, la limitació d’aforament, que s’ha ampliat al 75% de la capacitat total de la instal·lació, la qual cosa suposa un total de 200 persones de manera simultània, davant de les 100 de l’estiu de 2020. D’altra banda, no serà necessari la reserva de cita prèvia per telèfon, ja que “veient l’històric d’anys anteriors a la pandèmia, hi ha pocs dies que se sol superar la xifra de 200 persones al dia”, ha matisat la regidora, que ha afegit que si durant l’estiu es vera que és necessari, es tornaria a implantar el sistema. El que sí que hi haurà serà un telèfon a la disposició dels usuaris (687 22 48 10) per a saber en cada instant quanta gent hi ha en la piscina.

Com a tercer canvi significatiu, ha destacat l’obertura dels vestuaris i la zona de dutxes, a un 50% del seu aforament.

A més d’estos canvis significatius respecte al 2020, es mantenen una sèrie de mesures de prevenció per a evitar la difusió del virus i la seua exposició per mitjà de cartelleria entre les quals es troben: obligatorietat de mantindre la distància de seguretat, obligació d’accedir a la instal·lació amb màscara i ús de gel hidroalcohòlic, a la qual cosa se suma l’operatiu de neteja i desinfecció de la piscina, amb dues neteges diàries: una prèvia a l’obertura i una altra al tancament de la instal·lació.

Quant als horaris, de dilluns a divendres serà de 12.00 a 20.30 hores, de manera ininterrompuda. I els caps de setmana i dies festius, d’11 a 20.30 hores, també en horari corregut, a diferència de l’any anterior, quan la piscina tancava en horari de migdia.

El preu de l’entrada per als menors d’edat és de 2 euros i per a adults, de 3 euros. A causa de les restriccions d’aforament actuals, no es vendran abonaments, ja que no es pot assegurar l’entrada a la instal·lació perquè hi ha un màxim d’usuaris.

L’edil d’Esports ha volgut matisar que “depenent de l’evolució de les mesures actuals dintre de les instal·lacions esportives, al llarg de l’estiu es valorarà la possibilitat d’ampliació d’aforament”, i llança una crida de “responsabilitat per a complir les mesures sanitàries establides perquè puguem continuar mantenint el virus el més allunyat possible”.

PISCINA COBERTA DE SANT FERRAN

La regidora ha volgut destacar que, a diferència de l’estiu passat, quan la piscina coberta de Sant Ferran va estar tancada, enguany també romandrà oberta, acollint els cursos intensius de natació, “amb la qual cosa les piscines d’estiu seran només per a ús recreatiu”.

WordPress Video Lightbox Plugin