Les obres començaran el dimarts 2 de novembre al carrer Gabriel Payá, tallant el trànsit el entre els carrers País València i Luis Chorro

A partir del dimarts 26 d’octubre, es portarà a terme la reordenació del sentit del trànsit als carrers Leopoldo Pardines, José Perseguer i Passeig de l’Esplanada

Dimarts que ve 2 de novembre, l’Ajuntament de Petrer ha previst l’inici de les obres del Pla d’Acció per a la revitalització del centre urbà, actuació que, amb una inversió que supera el milió d’euros, suposarà la remodelació dels carrers Gabriel Payá, José Perseguer i Cánovas del Castillo, zona coneguda popularment com al Derrocat.

Fernando Portillo, regidor d’Urbanisme, ha subratllat que “emprenem este projecte amb l’esperit de millorar la zona i aconseguir que es revitalitze, que és l’objectiu que tenim amb estes obres i amb estos canvis”, i també ha recordat que “el Pla de revitalització de la zona centre, pla participat que realitzem amb la Universitat d’Alacant, recull una sèrie de mesures de trànsit per a millorar els accessos i l’obertura d’espais també per a vianants”.

Portillo ha insistit en el fet que “el carrer estarà alçat per obres, però estarà permanentment accessible per als vianants i el comerç de la zona per a continuar funcionant amb normalitat i convide a la gent al fet que, ara més que mai, continue apostant pel comerç de proximitat”.

L’edil ha explicat que, de manera prèvia a l’inici de les obres, dimarts que ve 26 d’octubre, començarà l’actuació de reordenament del trànsit en diverses vies del centre urbà, amb canvis de sentit de diversos carrers. En concret, es canvia el sentit del trànsit als carrers Leopoldo Pardines, que, des de l’av. Felip V, serà de pujada; el carrer José Perseguer, “que passarà a ser direcció Ajuntament”; i el Passeig de l’Esplanada, “que es queda com una via de sentit únic d’eixida de la zona centre en adreça a Salinetes”.

S’anirà senyalitzant de manera provisional per trams, hi haurà presència policial per a informar veïns i veïns i s’està preparant informació per a repartir als comerços de la zona perquè estiguen informats d’estos canvis”, ha matisat Portillo. Per a efectuar estos canvis, la Policia Local de Petrer restringirà la circulació rodada pel carrer Leopoldo Pardines i adjacents des del dimarts 26 al diumenge 31 d’octubre.

Este reordenació del trànsit amb motiu de les obres afectarà també les parades tant del transport urbà com interurbà, ja que algunes de les parades es voran modificades i canviaran a una nova parada de bus en l’av. Reina Sofia, que connectarà amb Felip V.

Des de la regidoria, en acord amb els comerciants de la zona, s’han previst diversos punts de càrrega i descàrrega per al període d’obres. Un total de sis punts en els carrers Leopoldo Pardines, País València, Sancho Tello, Cánovas del Castillo i Sant Bartomeu.

Com ja es va explicar en la presentació del projecte el mes de juliol passat, la remodelació d’estos carrers forma part d’un projecte global per a tota la zona que inclou la millora de la mobilitat per als vianants i del trànsit, la creació d’espais per a la convivència ciutadana, la reactivació del comerç i el desenvolupament del potencial turístic.

Les obres, que comencen el pròxim 2 de novembre, consistiran en la construcció d’una xarxa de recollida d’aigües pluvials (actualment no existix esta infraestructura); se substituirà la xarxa d’aigües residuals (l’actual data de l’any 1972 i té quasi cinquanta anys); la renovació de la xarxa d’aigua potable (l’actual és de fibrociment i amb escassa profunditat); la canalització de la xarxa d’enllumenat públic i la substitució de lluminàries; la pavimentació amb plataforma única i la instal·lació de mobiliari urbà.

WordPress Video Lightbox Plugin