Comença el pròxim dilluns i porta per títol “La salut, el millor regal” després de la situació de restriccions i la pandèmia que vivim

Propostes innovadores i escenaris diferents per a acostar la salut a la població de Petrer. Amb eixes premisses s’ha dissenyat la XII+I Setmana de la Salut, organitzada pel centre de salut Petrer I i el títol de la qual, “La salut, el millor regal”, posa en el centre la importància de salut després del temps tan complex que hem viscut per la pandèmia sanitària.

Les activitats començaran dilluns que ve i abordaran diferents temàtiques dins de l’àmbit de la salut. Propostes en alguns casos molt noves com “Com aconseguir tenir calma en la teua vida”, o activitats didàctiques perquè les persones majors aprenguen a utilitzar l’app Gva Salut, o una sobre altres sexualitats.

Però, a més, la vocació d’esta Setmana de la Salut és desenvolupar moltes de les activitats fora de l’entorn del centre de salut. Així, hi haurà una visita guiada a Sense Barreres, on es mostraran els serveis de què disposen, dirigida a professionals sanitaris; o un passeig saludable, “Del Petrer romà a l’època actual”, en col·laboració amb les regidories de Cultura i Turisme.

El nou regidor de l’àrea, Pablo Lizán, ha destacat la implicació dels metges, infermers i altres professionals, així com la col·laboració de diferents entitats que se sumen a esta iniciativa i ha agraït també la labor de la seua predecessora en el càrrec, l’edil Juani Ochoa, que ha assistit a la roda de premsa, ja que el seu departament, el de Participació Ciutadana, també col·labora igual que altres regidories com a Esports, Cultura o Turisme.

També el coordinador mèdic del Centre de Salut, Manuel Cano, ha dit que esta setmana de salut és “un pilar bàsic de l’atenció primària”, i ha recordat que “són jornades obertes i que tots es poden inscriure”.

Hem intentat posar-nos de l’altre costat, del costat dels usuaris i pacients, per a dissenyar un programa que siga atractiu”, ha destacat la coordinadora d’infermeria María José Flores. A més, ha subratllat la implicació dels professionals i el caràcter innovador i obert a tota la ciutadania de les activitats programades en la setmana del 22 al 26 de novembre.