La regidoria de Cultura i la comparsa de Llauradors llancen el primer concurs de “rondalles valencianes” per a recuperar aquesta tradició dels antics llauradors

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La rondalla és una narració breu popular que combina elements de fantasia, de llegenda i reals.

La regidoria de Cultura i la comparsa de Llauradors presenten el primer Concurs de Rondalles “Luis Bernabé”, amb l’objectiu de recuperar aquesta tradició oral de contar històries dels antics llauradors.

La iniciativa s’emmarca en les activitats organitzades per la comparsa per a celebrar el seu 75 aniversari i rebrà fons de la partida de participació ciutadana de la regidoria que dirigeix Fernando Portillo a través de “Proposa Cultura”.

Les rondalles són una forma d’expressió i creació artística de la literatura tradicional i popular valenciana a l’entorn del món dels llauradors i de Petrer.

El concurs és obert i pot presentar-se qualsevol persona del territori nacional. Els originals han de presentar-se en valencià i hi haurà tres premis: un de 400 euros en la categoria d’adults, i dos de 75 euros en les categories juvenil i infantil.

L’edil de Cultura, Fernando Portillo, ha animat a participar a “tots els que vulguen participar en aquest concurs que pretén recuperar una de les antigues tradicions orals de la gent del camp”, i el president de la comparsa de Llauradors, Pepe Milán ha destacat que “el que pretenem és difondre els valors de la tradició oral valenciana”.

Les bases completes es poden consultar en la web petrerenfestes.com.