La localitat alacantina prepara la XXII edició del festival amb vista al 2020, quan Petrer es convertirà en seu d’Euro Strings, la lliga de campions de la guitarra.

Petrer ha presentat la XXII edició del Festival Internacional de Guitarra José Tomás-Vila de Petrer, que se celebrarà del 6 al 20 de juliol a la localitat alacantina. L’organització ha preparat un programa molt important amb nous espais per a portar la guitarra a l’aire lliure i ampliar la programació a l’ermita o al Forn Cultural.

Quant al nom, «Omaggio» ha sigut el triat per a aquesta XXII edició amb el qual es busca homenatjar diverses personalitats de la història de la guitarra i que comptarà, com a tancament de teló el 20 de juliol, amb les actuacions de José Mercé i Tomatito, els quals presentaran el seu últim treball titulat “De verdad”, en un concert exclusiu a Petrer per a la província d’Alacant.

El festival començarà el 6 de juliol al Teatre Cervantes amb un concert homenatge a Joaquín Rodrigo interpretat per l’Orquestra ADDA·Simfònica, dirigida per Josep Vicent i amb el duo Kontaxakis – Ivanovich, encarregats d’interpretar el Concert Madrigal, l’única composició que té el mestre per a dues guitarres i orquestra. Al programa se suma també el Concert Andalús amb el quartet format per joves d’Euro Strings Artists, premiats en diferents festivals d’Europa. Aquest homenatge comptarà amb la presència a Petrer de la filla del mestre Rodrigo, Cecilia Rodrigo.

 

Així mateix, entre els participants del festival que oferiran concerts al Teatre Cervantes estarà, el dijous 11 de juliol, Sinfonity Electric Guitar Orchestra, una formació de guitarres elèctriques integrada per 9 components, dirigida per Pablo Salinas, músic que ha treballat amb artistes com Mike Oldfield, Jeniffer López, Luz Casal,… amb un repertori basat en la música clàssica al qual sumen grans cançons del rock. I també tornarà a actuar David Russell, premiat amb un Grammy, el qual estrenarà a Espanya un nou tema del compositor brasiler Sérgio Assad. Quant al Premi Honorífic Guitarrista José Tomás, enguany ha recaigut en el concertista, compositor, investigador i metge, Jorge Cardoso de l’Argentina.

Quant a la resta d’activitats, es manté la VII Fira Internacional de Guitarres, amb lutiers d’Espanya, Europa i Amèrica i la VII Exposició d’Instruments i Documents Històrics dedicat a la Família Ramírez, exposició que es podrà visitar del 6 al 20 de juliol. A més, viatjaran a Zagreb a la reunió d’Euro Strings per a presentar les activitats que Petrer farà enguany i començar a treballar per al 2020, any en què Petrer serà la seu de l’Euro Strings, i agafar així el relleu de Londres.

En aquest festival Petrer representa a Espanya en Euro Strings, a la Unió Europea, cosa molt positiva que converteix a Petrer en un referent quant a música. Cal afegir que, en tractar-se d’un festival internacional, s’esperen visitants de diversos llocs del món.

Ja s’han posat a la venda les entrades per als espectacles del Teatre Cervantes i s’han obert les inscripcions per a les quals s’esperen un gran nombre de participants internacionals.

WordPress Video Lightbox Plugin