Un tros d’Àfrica arriba al Forn Cultural de Petrer amb l’exposició “Sensaccions d’Àfrica”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’exposició fotogràfica s’inaugura demà divendres 14 de febrer i es podrà visitar fins a l’1 de març

Demà, divendres 14 de febrer, a les huit de la vesprada, el Forn Cultural de Petrer acull la inauguració de l’exposició fotogràfica “Sensacciones d’Àfrica, una mirada diferent”, que es podrà visitar fins al pròxim 1 de març. Així ho han anunciat aquest matí la regidora de Pau i Solidaritat de l’Ajuntament de Petrer, Juana Ochoa, i el president de l’Associació contra la ceguesa internacional, Pablo Vélez.

L’edil ha destacat que es tracta d’«una exposició que intenta mostrar la cara més amable de les expedicions solidàries que realitza l’associació ACCI per a facilitar-los el dia a dia a aquestes persones amb les intervencions oftalmològiques».

Pablo Vélez, president de l’associació, ha puntualitzat que “aquesta exposició l’hem muntada per a mostrar el treball de l’ONG, però no el treball físic, sinó la part més amable, ja que volem que es veja la part oculta de les missions humanitàries”.

L’exposició mostra 34 fotografies de l’autor Antonio Aragón Renuncio, fotògraf espanyol, actualment radicat a Nicaragua, amb una àmplia trajectòria en el món del documental i que ha acompanyat a les expedicions d’ACCI durant més de 12 anys.

A més, la inauguració comptarà amb la presència d’Aminata Soucko, activista del tema de l’ablació de Mali que treballa com a agent de salut de base comunitària (ASBC), especialitzada en mutilació genital femenina a València. Ella parlarà de la seua innovadora labor diària que serveix com a nexe d’unió cultural. Aminata facilita la col·laboració de tota la comunitat per a conscienciar i informar les dones i les seues famílies respecte de les seqüeles que la MGF té per a la salut. També informa i sensibilitza sobre les conseqüències jurídiques de la seua pràctica segons l’ordenament jurídic espanyol i internacional.

L’exposició, oberta fins diumenge que ve 1 de març, es pot visitar al Forn Cultural de dijous a diumenge en horari de 18.30 a 20.30 hores.