L’acte comptarà amb totes les mesures de seguretat anticovid com control d’aforament

El cap de setmana del 25 i 26 de setembre, la plaça dura del Mercat de la Frontera tornarà a acollir el mercat temàtic característic del preàmbul de les Festes Patronals de Petrer, després que l’any passat no poguera celebrar-se a causa de la crisi sanitària per la COVID-19.

Així ho ha fet públic este matí la regidora de Festes, Ana Tortosa, acompanyada per la tècnic de l’àrea, Rosario Cantos. “Enguany reprenem el mercat temàtic i ho fem amb una temàtica que, al llarg del temps, sempre ha entusiasmat grans i xicotets, el circ”, ha destacat l’edil. També ha subratllat que “l’esdeveniment comptarà amb totes les mesures de seguretat antiCovid, ja que, com hem fet durant tot este temps des de l’Ajuntament, posem per damunt de qualsevol altra cosa la salut dels nostres veïns i veïnes”.

El “Circus Show & market”, nom de l’esdeveniment que la Regidoria de Festes posa en marxa de la mà de l’empresa La Forja de Vulcano, obrirà les portes el dissabte 25 a les 10.30 del matí. Tant dissabte com diumenge, el mercat estarà obert en horari de 10.30 a 14.30 i de 17.00 a 22.00 hores.

Els visitants podran gaudir d’una àmplia variada oferta de parades artesanes amb productes tan diversos com jocs d’enginy, ambientadors, portes del ratolinet Pérez, artesania en ceràmica, bijuteria, pedres esotèriques, panellets prenyats, caramels artesans, fruita seca garrapinyada, sabons i productes de cosmètica, joguets de fusta…

A més de l’oferta de productes artesans, durant tot el cap de setmana, les persones que s’acosten a la plaça dura del mercat de la Frontera tindran l’oportunitat de presenciar algun dels espectacles programats de malabars, equilibris, aeris, acròbates, pallassos, màgia, aptes per a tota la família. Per als més xicotets, també hi haurà entreteniment infantil amb jocs participatius, atraccions infantils de tracció manual, fotoreclams, tallers…

Respecte a les mesures anticovid, la més significativa és que s’habilitarà una entrada i eixida específiques amb un recorregut determinat en el qual es respectaran les mesures establides en matèria de seguretat i higiene.

FESTES PATRONALS SEGURES

L’edil de Festes ha avançat que des de la regidoria s’està acabant de perfilar el programa dels dies centrals de les Festes Patronals, “amb un criteri molt clar que és el de garantir la mesures de seguretat anticovid i la salut de la ciutadania en cada acte que forme part de la programació”.

En eixe sentit, ha indicat que “si bé el programa de festes d’enguany tindrà actes propis d’un any normal sense pandèmia, prescindirem d’aquelles activitats on sabem que, històricament, assistixen moltes persones i és complicat garantir que es respecte la distància de seguretat”.

Tortosa ha precisat que en les pròximes setmanes, tenint en compte la relaxació de les mesures sanitàries establides per la Generalitat Valenciana des d’ahir dimarts 7 de setembre, es donarà a conéixer el programa d’actes. “No obstant això, com que les mesures estaran en vigor fins al 27 de setembre, sempre estarem pendents per si hi ha canvis a partir d’aqueix dia i hem de realitzar algun reajustament sobre la base d’estes mesures”, ha apuntat l’edil.