Un agent jubilat publica la “Historia de la Policía Local de Petrer”, que té l’origen en 1869

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

José Ramón Sala ha dedicat tres anys a investigar i documentar-se en diferents arxius d’institucions públiques

Divendres es presenta la publicació de l’agent jubilat José Ramón Sala “Historia de la Policía Local de Petrer”, l’origen de la qual data del 4 de juliol de 1869. Els més de 150 anys d’este cos en la població han donat per a un llibre de 600 pàgines que és el fruit de tres anys d’investigació i documentació en els arxius de l’Ajuntament de Petrer i la Diputació d’Alacant, principalment, tal com ha contat el seu autor.

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha recordat que fa tres anys ell ocupava l’àrea de Policia Local i l’agent Sala encara estava en actiu quan va començar a escriure’s, i ha subratllat que “és un llibre escrit amb molta il·lusió i després d’una brillant labor d’investigació”.

José Ramón Sala ha indicat que el seu treball no sols conté informació sobre la Policia Local sinó que també busseja en la labor realitzada per altres cossos com els serens, els vigilants nocturns, l’antiga Guàrdia Rural, la Policia Armada, que va tenir la seua seu en els baixos de l’Ajuntament, el destacament de la Guàrdia Civil la caserna de la qual estava al costat de l’ermita de Sant Bonifaci, o el cos de Protecció Civil.

L’autor ha explicat que el llibre està escrit en forma de “novel·la”, amb un llenguatge “clar i senzill”, i en el qual s’inclouen fotografies amb “molt de valor històric”, com el primer parc infantil de trànsit que es va instal·lar l’any 1966 en el complex esportiu de Sant Ferran.

També hi ha anècdotes i històries curioses, com el d’un guàrdia municipal que va cedir el lloc al seu fill per a evitar que fora enviat com a soldat a la guerra d’Àfrica, i este al seu torn a un germà per al mateix, fins que una vegada passat el conflicte el progenitor va recuperar l’ocupació.

De l’edició s’ha encarregat la Regidoria de Cultura, del qual s’han publicat 300 exemplars, que estaran a la venda en el mateix acte de presentació, el divendres a les set i mitja de la vesprada en el Centre Cultural, i en les llibreries i papereries habituals de la població.