La pèrdua d’un ser volgut, una malatia crònica, crisi econòmica per la pandèmia o la mateixa por de la mort, són algunes qüestions que s’abordaran en este taller

La regidoria de Serveis Socials posarà en marxa un taller per a millorar la salut emocional de persones que han patit algun tipus de pèrdua. La regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha explicat que “esta iniciativa, que sorgix en la mateixa regidoria i per suggeriment de persones i col·lectius, seguix la línia de posar les persones en el centre de totes les nostres actuacions”. L’edil ha subratllat que el seu departament ha crescut en el que portem de mandat de manera important i són ja quaranta persones les que treballen en els diferents programes d’atenció a diversos sectors de la població i amb les famílies que necessiten ajuda.

L’objectiu d’este taller és vore la pèrdua com un procés natural i ser capaços de reconéixer eixe dolor, transformar-lo i augmentar la capacitat de resiliència per a eixir enfortits dels continus canvis i revessos que hem de passar al llarg de la nostra vida. La psicòloga de Serveis Socials, Concha de Juan, ha explicat que la iniciativa es dirigix a persones que passen per un duel, però també i de manera més àmplia a les persones que han patit algun tipus de pèrdua: bé siga per una malaltia crònica, la pèrdua per la crisi econòmica generada per la pandèmia, o per qualsevol altra circumstància. “Tots al llarg de la nostra vida anem tenint pèrdues de tota classe i algunes d’elles necessiten ajuda perquè puguem superar-les”, ha indicat.

Les inscripcions a este taller comencen el pròxim 13 de desembre, fins al 2 de gener, mitjançant telèfon en el 96.698.14.11, el número de la regidoria de Serveis Socials, o enviant un correu a cde.juan@petrer.es.

De Juan ha indicat que el programa consta de dos sessions individuals amb cada persona inscrita, i deu sessions grupals que s’impartiran als matins. La psicòloga ha explicat també que fins no conéixer el perfil dels participants no decidiran si es fa un grup o més, depenent de la classe de pèrdua o de si s’agrupa per una altra mena d’afinitats.

WordPress Video Lightbox Plugin