Enguany s’ha superat el nombre de projectes presentats i ara rebran formació específica que els permeta preparar i avançar en el disseny de les seues propostes.

La quarta edició de la llançadora de projectes empresarials impulsada per l’Ajuntament de Petrer, a través de Genion, la cooperativa que gestiona aquesta iniciativa municipal per a fer realitat qualsevol idea de negoci, s’ha posat en marxa amb la selecció i presentació dels vint projectes que participen en el concurs i que en els pròxims mesos rebran formació específica per a poder defensar-ne la viabilitat i innovació.

Aquesta quarta edició ha superat el nombre d’inscrits de l’any passat i s’ha convertit en un referent d’emprenedoria de la província d’Alacant amb més de 200 projectes presentats en les quatre edicions.

Segons ha subratllat el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, “aquesta llançadora pretén valorar i ajudar emprenedors a desenvolupar els seus projectes amb les millors garanties, comptant amb l’assessorament i l’experiència de tot l’equip que està darrere de Petreremprén”, i ha indicat que l’Ajuntament “porta treballant ja quatre anys potenciant idees i el talent de persones que volen posar en marxa projectes i amb els que es puga generar més ocupació i diversificar”.

Aquesta és l’edició amb més premis, que passen de 5.000 euros de l’any passat a un total de 7.000 euros en premis en 2019. Morcillo ha recordat que Petreremprén “és una iniciativa d’èxit que estan tractant de posar en marxa en altres ciutats perquè som un referent en emprenedoria, i perquè la nostra vocació ha sigut sempre fer una ciutat en la qual les persones que tenen una il·lusió o una idea de projecte la puguen dur a terme”.

Es mantenen el premi al millor projecte empresarial, dotat amb 3.000 euros; i el premi al projecte amb major impacte social, que rebrà 1.000 euros. I s’incorporen, de nova creació, el premi al millor projecte relacionat amb l’economia sostenible i el medi ambient; el premi a la millor idea turística i de promoció del territori; i el premi per al projecte que fomente la diversitat i la igualtat de gènere, cadascun dels tres dotat amb 1.000 euros.

Abans d’arribar a la Gala en la qual es donaran a conéixer els premiats, els participants rebran una sèrie de mentoritzacions personalitzades i tallers en grup sobre qüestions com a ferraments àgils per a aprendre a través del Business Model Canva, les formes jurídiques i com fer un pla financer, formació en comunicació i en oratòria que els servisca per a preparar la seua presentació davant el jurat el 12 de novembre. En la gala, que se celebrarà al desembre, la data està encara per decidir, es donaran a conéixer els premiats.

Carlos Verdú, de la cooperativa sense ànim de lucre Genion que gestiona Petreremprén i El Teixidor, ha dit que “la formació que rebran respon a les necessitats reals dels emprenedors i a l’experiència de les tres anteriors edicions, per a poder testar el model de negoci i ajudar el màxim possible perquè es convertisca en un negoci d’èxit”.

En total, 8 sessions que són “una oportunitat estupenda com a via d’entrada al Teixidor i el que això suposa, formar part d’una de les comunitats emprenedores més importants de la Comunitat Valenciana i la possibilitat de tindre un any gratuït d’espai de cotreball i acompanyament, a més d’estar en contacte amb altres projectes”.

Aquesta iniciativa també compta amb el suport, des de la primera edició, de l’Obra Social de Caixapetrer.

Fotografia de Zaira Pérez.