Sota el lema “Petrer lliure de violències masclistes”, s’instal·laran punts per a previndre i sensibilitzar contra la violència masclista.

Hui s’ha presentat conjuntament, a través de la regidoria d’Igualtat i Inclusió Social, i Creu Roja, la campanya que es durà a terme per a les pròximes festes de Moros i Cristians quant a la instal·lació de punts violetes es refereix.

Aquesta idea sorgeix de les propostes realitzades per diferents col·lectius i associacions al voltant del II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de Petrer, i en aquest cas, per Creu Roja. L’objectiu és situar punts on les dones puguen tindre un lloc de referència per a acudir en el moment que patisquen algun tipus de violència en les nostres festes. A més d’aquesta manera es pretén treballar la sensibilització, donar a conéixer aquest projecte i conscienciar la població davant aquest tipus de violències.

El punt de referència fix durant les festes estarà situat a les instal·lacions de Creu Roja de José Perseguer i depenent dels actes, també existiran equips itinerants. A més, es pretén fer un repartiment de marxandatge amb el lema de la campanya “Petrer Libre de Violencias Machistas – Petrer Lliure de Violències Masclistes”.

L’horari d’atenció al punt violeta de les instal·lacions de l’edifici de José Perseguer serà el dijous de 19.00 a 3:00 h, el divendres de 16.30 a 3:00 h, el dissabte de 10.00 a 15:00 h i de 20.00 a 3.00 h i el diumenge de 17.00 a 22:00 h. Hauran diversos equips, sempre amb la presència d’una psicòloga, una treballadora social, un tècnic en integració social i voluntariat preparat i format en temes d’igualtat

D’altra banda, Cristina Ros, tècnic de Creu Roja Joventut en l’àmbit provincial, ha destacat que el projecte de punts violeta persegueix tindre un espai propi d’oci on no hagen violències masclistes, ja siga cas d’assetjament, d’abús o d’agressió sexual. A més es contractarà personal laboral per a informar, sensibilitzar i fer prevenció sobre aquesta temàtica i també s’ha previst comptar amb una psicòloga col·legiada, la qual podrà fer aquesta primera atenció a totes les dones que hagen pogut estar en aquests casos així com resoldre qualsevol dubte.

Maria Teresa Poveda, Coordinadora Local de Creu Roja ha agraït que es tinguera en compte el que Creu Roja podia aportar al II Pla d’Igualtat i també ha apostat per mantindre els punts violeta en les festes de Moros i Cristians així com en les festes patronals d’octubre. També ha destacat la importància de la prevenció, sensibilització, explicació i sobretot de poder fer una primera intervenció i acompanyament si es dona el cas i si fora necessari.

El projecte del Punt Violeta està subvencionat amb fons del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

WordPress Video Lightbox Plugin