Prop de 3.100 xiquets i xiquetes coneixeran «Els nostres monstres» dins de la campanya d’animació lectora per on passaran tots els escolars de Petrer, de primer a sisé de primària, repartits en dos blocs. Les escoles de la part nord de Petrer participaran de l’activitat de contacontes a la sala polivalent del Centre Cultural de Petrer i, després de les festes de Moros i Cristians, serà el torn dels col·legis de la part sud de la ciutat, que realitzaran el taller al Forn Cultural.

En aquest contacontes en valencià, els xiquets i xiquetes podran disfrutar de diverses històries amb les quals conéixer “aquests monstres de la nostra cultura popular que ens han anat acompanyant des de fa molts anys però són encara un poquet desconeguts”, ha afirmat Luis Abad, de Conta3, encarregat dels tallers. Entre ells es troben l’Home del sac, els Gambusins, el Buntoni o la Quarantamaula; uns personatges que servien per a contar “històries i llegendes”, ha afegit.

Dins d’aquesta campanya també se’ls va demanar als escolars que dissenyaren i construïren el seu propi monstre, una iniciativa que ha tingut un gran acolliment. A més, tots els dissenys seran exposats a les biblioteques en finalitzar els tallers de la promoció lectora.

Amb aquesta iniciativa es busca aconseguir el gran objectiu que és conscienciar els xiquets i xiquetes dels beneficis que aporta la lectura i donar-los a conéixer les biblioteques públiques de Petrer.

WordPress Video Lightbox Plugin