Es tracta de la campanya d’animació lectora posada en marxa per la Regidoria d’Educació

Els primers escolars dels centres educatius de Petrer ja han pogut disfrutar del Saló del Còmic, l’esdeveniment organitzat enguany per la Regidoria d’Educació com a part central de la campanya d’animació lectora que cada any posa en marxa l’Ajuntament de Petrer.

En les pròximes setmanes, un total de 2.377 escolars des d’Infantil (5 anys) fins a 6é de Primària (11 anys) de tots els centres educatius de Petrer passaran per les Escoles Graduades i el Forn Cultural, espais triats per la regidoria per a dur a terme l’activitat d’animació lectora.

L’any passat vam triar com a temàtica el còmic, atés que era el 90 aniversari de Popeye i Tintín i el 60 aniversari d’Asterix i Mortadelo, però, a causa de la pandèmia no vam poder dur a terme l’activitat, i des de la Regidoria decidim seguir amb el mateix tema enguany”, ha apuntat la regidora d’Educació, Sabina Sendra.

La campanya busca fomentar l’animació lectora a través del llenguatge del còmic i pal·liar els efectes negatius de la COVID en la comunitat escolar mitjançant diferents activitats educatives i culturals complementàries en espais fora dels centres educatius.

En la seua visita a les Escoles Graduades o al Forn Cultural, cada grup escolar participa en una activitat d’aproximadament 50 minuts de duració, on la temàtica i la decoració giren entorn del còmic. Prèviament, a l’aula, ja han estat treballant diferents còmics.

Així mateix, també s’ha previst que l’alumnat de cada classe confeccione un còmic propi. De tots els treballs resultants, es farà una selecció que permetrà realitzar una exposició en cada centre escolar, una exposició més àmplia en el Forn Cultural a partir del 19 de maig i, finalment, una selecció dels còmics més representatius també s’utilitzarà per a decorar una de les instal·lacions de la Regidoria d’Educació.

La regidora d’Educació ha avançat que des de la Regidoria “també estem acabant de perfilar el tema per a organitzar diversos tallers entorn del còmic amb alumnat dels instituts”.