Petrer tira mà dels seus estalvis per a pagar les obres d’emergència de Reina Sofia i altres projectes importants per a la població

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El ple aprovarà una modificació de crèdit de 432.750 € en la qual s’inclou també un ascensor per al col·legi Reina Sofia i la millora del centre de procés de dades municipal

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Petrer porta al ple ordinari de hui una modificació de crèdit per a pagar, a càrrec del superàvit municipal, les obres d’emergència en el tram de l’avinguda Reina Sofia en el qual es va trencar en diversos punts el col·lector del clavegueram degut al deteriorament de la conducció i les pluges persistents.

El regidor d’Hisenda ha explicat que “Petrer ha demostrat tenir capacitat econòmica, gràcies a tindre uns comptes sanejats, i capacitat tècnica per a enfrontar-se a problemes sobrevinguts, per la qual cosa els veïns poden estar tranquils”, ha indicat Poveda, que ha recordat que a més també s’està treballant en la protecció davant de nous despreniments del vessant rocós del Castell i en el camí dels Plàtans, on va haver-hi un afonament en el col·lector de la xarxa de sanejament.

Les obres de l’avinguda Reina Sofia en la qual s’han desemborsat en total la quantitat de 363.000€, dels quals 210.000€ han anat a l’arreglament del clavegueram que es va trencar davant del col·legi de Santo Domingo i 153.000 € més que aniran a l’encamisat o enmanegat del clavegueram que va des de la rotonda d’este col·legi fins al Col·legi de Reina Sofia per a evitar futurs problemes. “Estem parlant d’un recobriment del clavegueram per a deixar en perfecte estat el clavegueram de tota esta avinguda, que és una de les principals artèries del trànsit de vehicles en la població”, ha assenyalat.

A més, el superàvit municipal també servirà per a les aportacions municipals a la col·locació d’un ascensor en el col·legi públic Reina Sofia, per un import de 25.000 € i, d’altra banda, 30.000 € per a millorar el Centre de Procesament de dades municipal.

Esta capacitat de reacció és possible gràcies a tenir un ajuntament sanejat, lluny dels temps en legislatures passades en els quals es van arribar a acumular 15 milions d’euros de deute i les arques municipals sota mínims”, ha indicat Poveda, que ha matisat que esta situació es va provocar “tenint fins i tot uns impostos i taxes més alts que els actuals”.

Esta modificació de crèdit que ronda el mig milió d’euros se suma als 10 milions que s’està invertint a Petrer en projectes o que ja s’estan duent a terme o que estan en procés de licitació.

Això s’ha aconseguit gràcies al rigor tant econòmic com pressupostari, amb un control exhaustiu dels gastos”, ha emfatitzat l’edil, que ha afegit que “tenint en compte a més que no sols no hem apujat impostos, sinó que hem abaixat o eliminat moltes de les taxes. I sent un dels municipis de la Comunitat on la pressió fiscal és més baixa, és a dir, on menys impostos i taxes es paguen”.