Petrer tanca l’any amb un superàvit de 5 milions i el romanent de tresoreria se situa en 9 milions d’euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El govern local ha aconseguit transferències de 9,5 milions de l’Estat i subvencions per més de 4 milions de la Generalitat Valenciana

El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha donat a conéixer les macrodades de l’economia municipal i el tancament comptable de l’any 2022 que ha llançat un superàvit en els comptes públics de més de 5 milions d’euros, que eleva a 9 milions d’euros el romanent de tresoreria del qual disposa l’Ajuntament.

Les dades són fins i tot millors de les esperades”, ha indicat l’edil d’Hisenda, queha afegit que “la dada dels 9 milions de superàvit és molt important tenint en compte l’esforç que s’ha fet per deixar a zero el deute municipal, per primera vegada en dècades, de les inversions d’emergència imprevistes i l’increment de preus en matèria primera i energia”  .

Poveda ha indicat que el superàvit de l’any 2022 s’ha degut, en part, a l’augment en més d’1,5 milions dels ingressos del Govern de la nació, i arriba l’aportació a 9´5 milions i als més de 4 milions de les subvencions que s’han rebut per part de la Generalitat. “Hem de destacar la gran aposta que tant des del govern central com des de la Generalitat de Ximo Puig fan pels municipis”, ha remarcat el regidor.

L’executiu local ha aconseguit deixar a zero el deute, que va arribar a situar-se en 12 milions d’euros. Una fita que s’ha aconseguit assumint els més de 3 milions d’increments pels augments en els rebuts de la llum de l’enllumenat públic i els edificis municipals i el tractament de la brossa o la neteja de carrers, parcs i jardins, a més d’haver invertit durant l’any passat més de 5´5 milions d’euros més 7 milions més que ja estan planificats.

Una vegada analitzades les dades podem dir que hem complit, no sols hem sanejat els comptes de l’Ajuntament, també l’hem fet solvent”, ha destacat el regidor.

Aquestes bones dades econòmiques es deuen, segons el parer de Poveda, al “rigor econòmic de l’equip de Govern liderat per Irene Navarro”. I tot això tenint en compte la congelació de tots els impostos i taxes, la qual cosa ja de per si suposa una reducció d’un 20% en el que deixa de pagar el ciutadà, i de la reducció i fins i tot eliminació de  algunes les taxes municipals.

Vull recordar perquè és així i les macrodades estan ací, que Petrer és un dels municipis de la Comunitat Valenciana on menys impostos es cobra a la ciutadania”, en paraules de l’edil.

Així, les bones dades de tancament econòmic “dissipen qualsevol dubte sobre la salut econòmica dels nostres comptes, que un regidor ha volgut confondre de manera malintencionada o per absolut desconeixement de la matèria”. Una altra mostra de la fortalesa econòmica és que s’ha acabat l’any pagant als proveïdors de l’ajuntament en menys d’11 dies, cosa que “és molt important per a la reactivació de l’economia de la ciutat. Això fa que tothom estiga encantat de treballar per a nosaltres”.