Ha experimentat un augment del 3,1% respecte al mateix període de l’any anterior

Petrer se situa en el rànquing dels 10 municipis de la província d’Alacant que més creixement d’empreses s’ha registrat en el tercer trimestre d’enguany, fet que suposa un augment del 3,1% respecte al mateix trimestre de l’any anterior. Concretament, Petrer ocupa la posició número 7, després de Xàbia, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Pilar de la Horadada, Alcoi i el Campello.

El nombre d’empreses inscrites en la Seguretat Social a la fi del passat mes d’octubre s’ha situat en un total de 569, davant de les 536 del tercer trimestre de l’any 2020.

Per sectors, el sector serveis és el majoritari amb 569 empreses, la qual cosa representa el 68,63% de les mercantils inscrites, mentres que la indústria representa un 22,91% del total i el sector de la construcció, un 11,42%. L’agricultura és un sector actualment residual, en termes estadístics, ja que únicament hi ha inscrites 4 empreses agrícoles en la Seguretat Social.

Les xifres són importants, ja que apunten a una recuperació del teixit empresarial que, gradualment, s’acosta a les dades anteriors a la pandèmia. Petrer va tancar l’any 2019 amb 864 empreses, una dada que es va desplomar després de decretar-se a mitjan març de 2020 el confinament de la població, ja que es va tancar el primer trimestre amb quasi cent empreses menys, exactament 760. Dades segons el Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana.