En 2021 s’han aprovat 16 ajudes per un import total de 186.421 euros, amb un impacte d’inversió privada en la zona que supera el milió d’euros.

L’Ajuntament de Petrer ha fet balanç de la línia d’ajudes a l’adquisició i rehabilitació de vivendes per a revitalitzar el barri antic que ha sigut “tot un èxit i un estímul per a incentivar la inversió privada, de veïnes i veïns, per a fixar la seua residència o millorar les seues cases i mantenir així un barri antic viu i de futur”, en paraules de l’edil d’Urbanisme, Fernando Portillo.

De les 25 peticions de subvenció tramitades des que es va activar esta línia el mes de setembre, se n’han aprovat 16 per un import de 186.421 €, mentres que les altres 9 han sigut desestimades pels mateixos sol·licitants per no complir algun dels requisits i podrien incorporar-se a la nova convocatòria de 2022.

En total, les ajudes concedides per l’Ajuntament suposaran un impacte que supera el milió d’euros en la zona, ja que les subvencions arriben a un percentatge de la inversió, ja siga en la compra o en la rehabilitació, amb uns límits i una sèrie de requisits. És una molt bona notícia i seguirem amb l’objectiu de treballar per a cuidar, protegir i potenciar el barri antic, d’acord amb les recomanacions realitzades per l’estudi de la Universitat d’Alacant, i conjuntament amb les persones que habiten este barri i les que s’hi volen incorporar, que cada vegada en són més, ha assenyalat el regidor.

L’edil d’Urbanisme ha confirmat que per a este any 2022 es mobilitzaran prop de 250.00 euros per a esta línia de subvencions, 100.000 que ja figuren en el pressupost i la resta que ho faran quan avance l’any i es puga disposar del romanent de tresoreria.