Petrer rep dues furgonetes elèctriques de la Diputació d’Alacant amb les quals es reforçarà la flota de l’àrea de Serveis Generals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’objectiu de la institució provincial és impulsar la mobilitat sostenible, combatre el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosférica

La Diputació d’Alacant ha entregat a una trentena d’alcaldes de la província, entre ells a l’alcaldessa de Petrer i diputada provincial, Irene Navarro, un lot de vehicles 100% elèctrics. Esta iniciativa s’emmarca en l’aposta de la institució d’impulsar la mobilitat sostenible en el territori, un objectiu en el qual ha invertit 6,2 milions d’euros, la major aportació econòmica de la història.

Durant l’esdeveniment celebrat a Cocentaina, que va comptar amb la presència del president de Diputació, Carlos Mazón, així com la vicepresidenta primera, Julia Parra, el diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, i el de Despoblament i Repte Demogràfic, Javier Sendra, així com dels edils beneficiats amb els utilitaris elèctrics. També van ser presents els diputats provincials Toni Francés i Isabel López.

La Diputació d’Alacant ha llançat dues convocatòries amb una inversió històrica de 4,7 milions d’euros per a impulsar la mobilitat sostenible, combatre el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosfèrica en els municipis de la província. Amb este propòsit, la institució ha subministrat un total de 171 vehicles 100% elèctrics a 122 localitats de la província de menys de 50.000 habitants. A més, ha aprovat recentment les bases de concessió de subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, amb un import de 1,5 milions d’euros. Es tracta d’una convocatòria de nova creació.

Tal com ha emfatitzat Mazón, que ha recordat que esta iniciativa és fruit del consens i l’acord amb la resta de grups polítics que conformen la institució provincial, “gràcies a esta nova flota de vehicles els ajuntaments atendran les persones que més ho necessiten, mantindran els nostres serveis de seguretat, cuidaran de l’entorn natural i prestaran serveis municipals”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Petrer i diputada provincial ha destacat la cessió d’estos dos nous vehicles que “venen a reforçar la flota de la regidoria de Serveis Generals i permeten avançar en nous equipaments respectuosos amb el medi ambient”. L’alcaldessa ha recordat que a Petrer hi ha diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics, així com altres iniciatives com la bonificació de l’IBI en les vivendes que instal·len plaques solars.

Esta actuació està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb la necessitat d’adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes, al mateix temps que està estretament vinculada a l’Agenda 2030, dos projectes amb els quals la Diputació d’Alacant està conscienciada.

WordPress Video Lightbox Plugin