Petrer reobri els seus dos mercats ambulants adoptant les mesures de seguretat requerides

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El mercat ambulant del carrer L’Horta obri el dilluns 11 i el de la Frontera el dimecres 13 de maig.

La regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Petrer, en col·laboració amb altres regidories, porten diversos dies treballant en la preparació de la reobertura dels mercats ambulants locals setmanals amb les màximes mesures de seguretat per a evitar la propagació del coronavirus i garantir la salut dels veïns.

Serà dilluns que ve 11 de maig quan es reprenga el mercat ambulant del carrer L’Horta, tancat des del passat 16 de març després de la declaració de l’Estat d’Alarma per la crisi sanitària del COVID-19. Dos dies més tard, el dimecres 13 de maig, serà el torn del mercat ambulant de la Frontera. En tots dos casos, per mesures de seguretat, l’horari de venda al públic serà de 8.00 a 13.30 hores, i no es permetrà l’accés ni abans ni després d’aquest horari.

Així mateix, complint amb les mesures sanitàries exigides per la Resolució de la Conselleria de Sanitat i seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, la regidoria ha dut a terme una reestructuració de les parades en tots dos mercats ambulants reduint-los a mòduls de 5 metres. D’aquesta manera, s’aconsegueix complir amb les mesures de seguretat i aforament que exigeixen distàncies de dos metres i mig lineals entre parada i parada, 6 metres entre parades enfrontades i espai perquè entre les parades i els clients sempre hi haja, almenys, 2 metres de distància.

Així mateix, es tancarà tot el perímetre dels mercats ambulants amb tanques, i s’habilitarà un punt d’accés i un altre d’eixida per a l’efectiu control d’aforament. En el mercat ambulant del carrer l’Horta, s’accedirà des de la cantonada del Mercat Central (C/Luis Chorro amb cantonada C/L’Horta) i s’eixirà pel final del Carrer l’Horta direcció Guirnei, tancant-se tots els accessos laterals per carrer Sancho Tello, País Valençià i carrer Eixida del Guirnei.

Quant al Mercat ambulant de la Frontera, es tancarà tot el perímetre de la plaça del Mercat, deixant-se l’accés pel camí Vell, pel lateral del Mercat, i l’eixida estarà per Filòleg Sánchiz Guarner.

En cada punt de control, es posarà personal extra, en col·laboració amb Policia Local i Protecció Civil que, a més de mesurar l’aforament, informarà de les mesures de seguretat a la clientela, facilitant-li gel hidroalcohòlic per a la rentada de mans abans d’entrar, amb recomanació de l’ús de màscara i guants. Estarà totalment prohibit tocar gènere i productes, així com apropar-se a menys de dos metres de la parada o de les persones que circulen per l’espai del mercat ambulant.

A més, tant per als comerciants, com per al perímetre de l’espai municipal, s’intensificaran les mesures de neteja després de la finalització de l’activitat comercial.

Amb el supòsit que, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, el pròxim dia 11 s’inicie la FASE 1 de desescalada decretada pel Govern d’Espanya, la reobertura de tots dos mercats ambulants es farà amb la totalitat de les parades, és a dir, tant d’alimentació i primera necessitat com de sabates, roba i diversos.