Petrer renovarà 6 zones de jocs infantils amb una inversió de 160.000 euros després de l’estiu

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Esta actuació se suma a les realitzades en altres 13 àrees infantils des de novembre de 2018

L’Ajuntament de Petrer, a través de la regidoria de Serveis Generals, ha programat, per a després de l’estiu, actuacions d’adequació i millora de 6 àrees de jocs infantils, que se sumen a les 13 sobre les que ja s’ha actuat en tot el municipi des de novembre de 2018.

Amb aquesta nova actuació de renovació d’àrees de jocs infantils cobrim la millora de la major part de les àrees infantils dels nostres parcs i ho fem, com en cada actuació que emprenem, escoltant les peticions de veïnes i veïns”, ha subratllat l’edil de Serveis Generals, Fernando Díaz. De fet, aquests dies el regidor ha mantingut reunions amb els presidents de les associacions de veïns per a explicar-los cada projecte en qüestió, “perquè igual que escoltem, cal transmetre la informació”, ha precisat el regidor.

L’actuació prevista, que compta amb un pressupost total de 160.000 euros, suposarà l’adequació de les àrees de jocs infantils al jardí dels Habitatges Unifamiliars Salinetes, en el bulevard de Sant Jerònim, al jardí Berta Cáceres (en la zona de les Ximeneres), al jardí de l’AA.VV. Pablo Picasso, al parc Federico García Lorca i al parc El Pas. D’una banda, en quatre de les àrees, es durà a terme una renovació integral, és a dir, jocs i paviment; i en els altres dos, atés que els jocs estan en perfecte estat, la renovació només serà del paviment. La renovació de les àrees implicades contempla la instal·lació de gronxadors i molls exclusius.

Díaz ha explicat que “una prioritat d’aquest equip de govern és mantindre i cuidar tot el molt que tenim a Petrer, des de parcs o edificis culturals i municipals que donen servei als ciutadans fins a instal·lacions esportives”.

PROVA PILOT DEL NOU PAVIMENT ELÀSTIC

En aquestes actuacions, la regidoria pretén instal·lar un nou paviment elàstic per a àrees de jocs infantils, que oferix una garantia d’entre 8-10 anys.

La intenció del Departament de Serveis Generals és fer una prova pilot per a comprovar “in situ” les bondats i garanties del producte, principalment quant a comprovar les condicions d’amortiment i durabilitat, per a, en cas que es confirmen les garanties establides a priori, estendre’l a altres àrees de jocs, per la seua facilitat de muntatge amb personal propi.

És un paviment de seguretat format per diverses capes. Una o diverses (segons l’altura de caiguda dels jocs) capes de base elàstica de 20mm + sistema antivandàlic, que conforma la base que esmorteeix la caiguda. Sobre aquesta base, es col·loca una capa de terminació a manera de protecció superficial de gespa artificial antiestàtica i amb fibra esportiva en tota la superfície.

La prova pilot s’està executant aquesta setmana en la Plaça Juan Gil Albert, en les dues xicotetes àrees de jocs infantils existents, d’uns 56 m² aproximadament, amb un cost pròxim als quatre mil euros. S’està canviant el paviment de cautxú original que estava cristal·litzat per aquest nou paviment.

INVERSIÓ DE 330.000 EUROS DES DE NOVEMBRE DE 2018

Una vegada finalitzen les actuacions previstes, l’Ajuntament de Petrer haurà invertit en l’adequació, renovació i millora d’àrees de jocs infantils del municipi la quantitat de 330.635 euros.

Des de novembre de 2018, s’ha actuat en les següents zones: jardí José Luis Perseguer de Castro; plaça Azorín; jardins Alcalde Vicente Maestre; plaça Sant Crispí; bulevard de l’avinguda Felip V; plaça del carrer La Font; plaça del carrer Vilafranquesa; plaça de la Salut; jardí del carrer El Portal; plaça Unió de Festejos; plaça Cronista Hipólito Navarro Villaplana; jardí de l’AA.VV. Hispanoamèrica; i jardí de l’AA.VV. Salinetes.