Petrer renova la flota de vehicles amb la incorporació de 6 vehicles elèctrics

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Estos nous vehicles s’incorporen a la flota de la Regidoria de Servicis Generals per a tasques de manteniment de  la ciutat, que substituïxen els actuals de motor de combustió

L’Ajuntament de Petrer, en este cas de la mà de la Regidoria de Serveis Generals, continua fent passos cap a una ciutat més sostenible i compromesa amb el medi ambient, amb la substitució de sis vehicles de motor de combustió per vehicles elèctrics.

Segons ha presentat este matí el regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, es tracta de la renovació de 6 furgonetes que s’utilitzaran per a labors de manteniment de les infraestructures municipals. “Des de les diferents regidories que compten amb flota de vehicles, estem renovant gradualment els cotxes per a substituir-los per vehicles més respectuosos amb el medi ambient”, ha precisat l’edil. Ha apuntat que “actualment entorn d’un 20% de la flota municipal es compon de vehicles elèctrics o híbrids”.

Dels sis nous vehicles, dos s’han adquirit a través d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant i els altres quatre mitjançant una inversió econòmica municipal que ascendix a 120.000 euros aproximadament. L’edil ha precisat que, per a fer front a esta inversió, s’ha sol·licitat una subvenció del projecte de Fons Europeus “Moves III, Mobilitat Eficient & Sostenible”.

L’adquisició d’aquests sis vehicles respon al compromís de l’Ajuntament de Petrer per una ciutat més sostenible, mitjançant el foment de l’ús d’energies renovables amb l’objectiu d’aconseguir la reducció de les emissions de CO₂.

Quant a les característiques tècniques dels nous vehicles, quatre són de fins a cinc places de capacitat i dos tenen dos places de capacitat. En tots els casos, compten amb bateria d’ions de liti de 50 kWh, carregada al 80% en només 30 minuts i amb una autonomia de fins a 280 km.  

De manera paral·lela a l’adquisició d’aquests vehicles, s’ha dut a terme una ampliació de la xarxa de punts de recàrrega elèctrica en la zona del carrer Gabriel Payá, punt gestionat per la Regidoria d’Urbanisme; i també d’altres en instal·lacions municipals com la nau de Serveis Generals, on s’han instal·lat cinc zones de recàrrega semiràpida.