El nou sistema incorpora 142 procediments que es poden gestionar per mitjà de la pàgina web

A partir de setembre, l’Ajuntament serà entitat autoritzada per a expedir el certificat electrònic

Des de la setmana passada, l’Ajuntament de Petrer ha començat a treballar amb un nou sistema de gestió d’expedients i administració electrònica que incorpora fins a 142 procediments perquè la ciutadania puga tramitar-los de manera ràpida i àgil a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

Fernando Portillo, regidor responsable de l’àrea d’Informàtica, ha subratllat que “amb este canvi volem, d’una banda, que els ciutadans puguen resoldre de forma més ràpida i fàcil determinades gestions amb l’Ajuntament, facilitant-los estes tasques administratives que en unes certes ocasions poden resultar enutjoses; i , per una altra, internament, millorar la resolució dels expedients”.

Gestiona, el nou sistema d’administració electrònica, és un servei prestat per l’empresa ESPÚBLICO Servicios para l Administración SA, que és l’empresa adjudicatària per part de la Central de Compres de la Diputació d’Alacant, al contracte de la qual marc es va adherir l’Ajuntament de Petrer el mes de novembre passat de 2020.

L’edil ha explicat que es treballa set mesos aproximadament en el procés per a preparar la migració de tots els expedients al nou sistema i formar a tot el personal municipal. “El resultat és un salt qualitatiu important que ens ha permés incorporar de manera més organitzada i intuïtiva un total de 142 procediments a través del web municipal amb l’ús de certificat electrònic o DNI electrònic”.

EXPEDICIÓ DE CERTIFICAT ELECTRÒNIC

L’Ajuntament de Petrer està fent també la gestions per a, a partir de setembre, ser una entitat autoritzada on els ciutadans puguen sol·licitar el seu certificat electrònic per a les gestions amb l’administració pública.