Petrer remodela el parc Federico García Lorca amb la reparació de les pèrgoles i millores en l’equipament

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Està previst que les obres comencen la setmana que ve i es prolonguen durant sis setmanes aproximadament, acotant aquelles zones d’actuació sense el tancament complet del parc

En els pròxims dies, la Regidoria de Serveis Generals, de la mà de l’empresa local PRIMERA PLANTA CONSTRUBATEIG,SL, té previst iniciar obres de remodelació en la plaça Federico García Lorca, un espai la construcció del qual es remunta a l’any 2005 i en la qual, durant tot este temps, només s’han dut a terme inversions menors de reparació de la zona de jocs infantils i d’adequació de parterres amb gespa artificial.

El regidor de l’àrea, Fernando Díaz, ha indicat que “actualment la plaça té un manteniment correcte, però és cert que els pilars de les pèrgoles de la plaça es troben en un estat de degradació avançada, la qual cosa requerix una intervenció per qüestions de seguretat per a una zona que utilitzen molts xiquets”. Esta degradació es deu a la carbonatació del formigó armat dels seus pilars, patologia que afecta greument la resistència del formigó.

Per això, la regidoria ha planificat estes obres de reparació orientades a actuar sobre l’estructura dels suports de la pèrgola i també es durà a terme l’eliminació dels pedrissos interiors per a donar més amplitud a la zona de parc i millorar l’accessibilitat.

Així mateix, es millorarà la il·luminació led de la zona de la pèrgola al costat del mur del col·legi Cid Campeador, pèrgola que es mantindrà amb la reparació pertinent dels pilars, i que actualment manca d’il·luminació específica.

Per a compensar l’eliminació dels pedrissos, la regidoria ha previst la dotació de mobiliari urbà amb huit nous bancs de material reciclat.

Ahir a la nit, el regidor va mantenir una reunió informativa amb aquells veïns i veïnes de l’entorn que van voler apropar-s’hi, reunió organitzada a través de l’associació de veïns. En esta, regidor i tècnic van explicar amb detall l’actuació que es durà a terme perquè “des del departament de Serveis Generals sempre ens agrada treballar amb informació de primera mà”.

Estes obres, que tenen un termini previst d’execució de sis setmanes aproximadament, compten amb un pressupost que ascendix a 35.530,32 euros i està previst que comencen la setmana vinent. L’execució es realitzarà per parts, delimitant les zones d’obres, per a evitar el tancament complet del parc.