Set de cada deu empreses es dediquen al sector servicis i la indústria ocupa només un 15,75% del total

Petrer va superar l’any passat, per primera vegada en la seua història, les 2.400 empreses censades en la població. Així es desprén de les dades del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, que recull els indicadors del nombre total d’empreses en les poblacions de la Comunitat durant els últims anys. Així, Petrer ha passat de tenir en 2012 un total de 2.196 empreses registrades, a les 2.413 de l’any passat. Un increment d’un 9% durant l’última dècada.

L’edil de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha indicat que “estes dades ens indiquen que en els últims anys hem convertit a Petrer en una economia forta, que està atraient empreses d’altres poblacions i que ens ajuda en el nostre objectiu de tindre una economia més diversificada, en la qual no depenguem únicament d’un sector pels riscos que això comporta”.

El sector servicis representa el gruix de les empreses domiciliades a Petrer, i set de cada deu es dediquen a este sector. Concretament, el 73,52% de les més de 2.400 empreses, mentres que el 15,75% es dediquen a la indústria i un 10,73% a la construcció.

Dintre del sector dels serveis, més de la meitat són comerços, locals d’hostaleria i empreses de transport. El seguixen amb un 11,40% les activitats professionals i tècniques, amb un 8,58% altres serveis personals i amb un 7% activitats d’educació, sanitat i serveis.

Respecte a la indústria, que ocupa un 15,75% del total de les empreses, s’ha reduït dos punts en l’última dècada però és més del doble que la mesura que es registra en l’àmbit provincial (6,94%) i de la Comunitat Valenciana (6,66%). També és lleugerament superior a la mitjana del sector serveis de la comarca en un punt percentual.

D’altra banda, sis de cada deu empreses de Petrer van prestar serveis essencials durant l’estat d’alarma provocat per la COVID-19, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). I segons estes mateixes dades, el percentatge d’ocupació respecte al total de l’activitat va ser del 71,81%, també durant el període citat.

WordPress Video Lightbox Plugin