Petrer recupera el seu tradicional Correfoc en les pròximes Festes Patronals d’octubre

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Amb els Dimonis Emplomats de Beneixama i la colla El Terròs per a reforçar l’ambientació musical durant el trajecte
  • La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha donat a conéixer algunes de les activitats que ja s’han programat per a les pròximes festes patronals que se celebren a l’octubre en honor de la patrona, la Mare de Déu del Remei. Enguany es recupera després dels dos anys de pandèmia el Correfoc pel mateix recorregut del centre històric que s’ha realitzat fins a 2018, i finalitza als Jardins Alcalde Vicente Maestre.
    • Tenim moltes ganes de gaudir d’estes festes i moltes activitats tornaran perquè formen part del senyal d’identitat d’estos dies tan importants com és el Correfoc, i omplin els carrers de foc i de dimonis emplomats”, ha indicat l’edil, que ha dit que serà la verprada-nit del 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana, i enguany amb la colla El Terrós, que acompanyarà els dimonis durant el recorregut.
    • L’arrel dels Correfocs ve del culte al foc de l’època medieval, té lloc normalment a la nit, on els dimonis recorren els carrers, malbaratant foc i fantasia per a introduir el públic en un ambient infernal a través dels seus balls i la seua alegria.
    • La regidora ha dit que també hi haurà traca, que podran córrer xicotets i majors, i la mascletà als Jardins Alcalde Vicente Maestre. “És un any molt emocionant, un any amb moltíssima il·lusió en el qual també recuperarem els jocs tradicionals com les carreres de sacs, les xapes…”, ha indicat.