Bona part de la corporació municipal, funcionaris i veïns han depositat roses amb el nom de les víctimes

Este matí a les dotze s’ha celebrat l’acte institucional amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, amb la lectura d’un manifest i un emocionat record a les 37 dones i els 4 menors que han sigut assassinats en el que portem d’any al nostre país.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha llegit el manifest en el qual es mostra amb fermesa el rebuig de la corporació municipal a “esta xacra social que colpeja feroçment la nostra societat” i ha afegit que “cal posar fi a la violència masclista. Una violència que ataca les dones, les oprimix, les violenta, les discrimina i abusa d’elles”.

Després de llegir el manifest, els regidors i regidores, funcionaris i veïns han depositat 37 roses roges sobre una pancarta en terra, i han llegit els seus noms, les dates dels seus assassinats i els llocs on van ocórrer els fets, i l’acte ha acabat amb quatre roses blanques depositades per l’alcaldessa per a recordar també els quatre menors que han mort per violència vicària durant este últim any.

Des de la institució municipal s’estan impulsant polítiques integrals per a abordar la planificació i implementació de normes i plans amb mesures específiques sobre esta problemàtica que afecta tota la ciutadania. Mesures com és l’acompanyament integral a les dones i el desenvolupament de mesures de sensibilització i prevenció dirigides a tota la població de Petrer.