El programa, amb 60 places, promou un oci responsable irespectuós en contacte amb els paratges naturals del municipi

La Regidoria d’Infància i Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, ha organitzat “Edunatures. Jóvens per la naturalesa”, un programa d’oci educatiu mediambiental alternatiu per a l’estiu que recull el testimoni del voluntariat mediambiental juvenil que es realitzava en anys anteriors.

Segons ha explicat el regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, “es tracta d’una activitat dirigida a jóvens de 12 a 17 anys amb 1r de l’ESO cursada a través de la qual pretenem dotar d’una formació en matèria mediambiental, conscienciar sobre la importància del medi ambient i promoure l’oci educatiu entre els voluntaris participants perquè participen activament en la protecció del medi ambient”. Per a això, es compta amb l’empresa especialitzada Planeta Caragol.

El programa es desenvoluparà durant les quatre setmanes del mes de juliol, amb 15 participants cada setmana, començant el 5 de juliol, és a dir, podran participar un total de 60 jóvens. A més, enguany es recupera la pernoctació dels participants en l’alberg del campament de Caprala.

L’edil ha subratllat que “l’organitzem seguint totes les mesures sanitàries marcades per les autoritats”. Per a això, els 15 participants per setmana es dividiran en 2 grups a cadascun dels quals acompanyarà un monitor, que controlarà el compliment de les mesures sanitàries.

Realitzaran les seues activitats de dilluns a divendres en diferents paratges i zones de la localitat que ho requerisquen, rebent formació en matèria mediambiental, senyalística i orientació, reconeixement de flora i fauna, i fent tasques de neteja de zones, informació i prevenció.

INSCRIPCIÓ I INFORMACIÓ

La inscripció al programa “Edunatures. Jóvens per la naturalesa” s’ha de fer de manera telemàtica a través d’https://n9.cl/edunaturesjoven. L’admissió es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció.

Més informació a través de la Regidoria d’Infància i Joventut a través de juventud@petrer.es o dels telèfons 687224881 o 966950671.

WordPress Video Lightbox Plugin