Petrer presta servei a 118 persones amb el servei d’ajuda a domicili a la dependència i un pressupost de 880.000 €

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

És el municipi de la Comunitat Valenciana al qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat la major dotació per a ajudes

 

Petrer és el municipi de la Comunitat Valenciana al qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat la major dotació per a ajudes en la prestació del Servei d’Ajuda a domicili a la Dependència (SADD). La ciutat va ser un dels primers cinc municipis a la Comunitat Valenciana a oferir este servei a la fi de 2017, i des d’aleshores ha experimentat un augment significatiu en el pressupost assignat per a esta iniciativa passant dels 92.799 € de l’any 2018 als actuals 880.000 € per a este 2023. 

Petrer continua demostrant el seu compromís amb els serveis socials i la seua dedicació a millorar la qualitat de vida dels membres més vulnerables de la comunitat”, ha indicat l’alcaldessa de la població, Irene Navarro

La regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha oferit les dades d’increment del servei des de la seua posada en marxa a la fi de 2017. En els últims cinc anys, Petrer ha augmentat el seu pressupost per al SADD en un impressionant 850%, amb la despesa total subvencionada del servei augmentant de 5.948 € al novembre de 2017 a 523.507 € en 2022. La previsió per a este any 2023 és de 880.000 €, la qual cosa representa un augment del 69% en comparació amb l’any anterior. Este mes de febrer de 2023 118 dependents estan sent atesos pel servei.

 

En tot just cinc anys l’atenció a les persones amb dependència ha fet un salt de gegant i demostra el que sempre hem dit, que aquest Ajuntament posa a les persones en l’eix de les seues polítiques i que aquest tipus d’actuacions ressalten la necessària humanització i sensibilitat de les institucions púbiques”, en paraules de la primera edil. 

L’empresa Carelive és l’adjudicatària del servei. “Els professionals de Serveis Socials juguen un paper fonamental en la implementació del SADD a Petrer”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha posat en valor la labor que realitzen els professionals d’aquesta àrea. 

Tortosa també ha incidit en el fet que “des de la tramitació de sol·licituds fins a la valoració de dependents, els serveis socials treballen incansablement per a assegurar que el servei es preste de manera efectiva”.

En general, Petrer ha sigut reconegut per la seua excel·lència en l’atenció a la dependència, ja que els professionals de Serveis Socials registren les sol·licituds i valoren els casos dins dels tres mesos següents a la validació per la Conselleria.