Petrer posa en marxa un sistema d’aparcament limitat gratuït en la zona centre per a dinamitzar la mobilitat de vehicles

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Hi ha disponible una aplicació mòbil (Park Time) perquè els usuaris sàpien en tot moment l’aparcament disponible en la zona

 

Esta setmana han entrat en funcionament en la zona centre de Petrer un nou sistema d’aparcament limitat gratuït, “complint amb una demanda del comerç de la zona”, tal com ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo.

Amb este sistema, que establix una limitació de temps d’aparcament de 30 minuts, l’objectiu és “que hi haja moviment d’aparcament en la zona perquè no estiguen els mateixos vehicles aparcats per llarga duració i d’eixa forma facilitar l’accés dels vehicles”, ha precisat l’edil, que ha explicat que “no fa falta fer res més a aparcar, ni posar papers ni res per l’estil”, i ha afegit que “només cal fixar-se en l’hora d’aparcament i tindre controlada eixa mitja hora permesa, ja que hi ha un sensor intel·ligent que, en el moment que aparca el cotxe, el detecta i hi ha un control del temps que porta aparcat el vehicle en la plaça”.

El sistema intel·ligent de geolocalització està connectat amb la Policia Local que, en el cas que el vehicle excedisca el temps màxim permés, podria sancionar. 

Aquest sistema d’aparcament s’ha implantat en la zona de Gabriel Payá, José Perseguer, Cánovas del Castillo, inici del carrer Sant Bartomeu i en els caps de carrer de Gabriel Payá, amb un total de 32 places. En tota la zona s’han instal·lat panells informatius amb els detalls explicatius del sistema d’aparcament.

APP CONTROL APARCAMENT DISPONIBLE

El regidor ha explicat que “s’incorpora una possibilitat més en aquesta experiència de Smart City, de ciutat intel·ligent, i és una app tant per a Android com per a IOS”.

L’app, Park Time, té geolocalitzades les 32 places d’aparcament i indica, en temps real, en color vermell les places ocupades i en color verd les disponibles, i permet saber en tot moment la disponibilitat d’aparcament.