El servici de recollida selectiva de residus estarà disponible tots els divendres de 8 a 13 hores al carrer Òscar Esplà, 6, a la zona del Mercat de la Frontera.

Aquest matí, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro i el nou regidor de Servicis Generals, Fernando Díaz, acompanyats pel Gerent del Consorci de Residus CREA – Pla Zona de Residus 8 – Àrea de Gestió A3, Óscar Giménez, han presentat el servici d’Ecoparc mòbil a Petrer.

Es tracta d’un servici de recollida selectiva de residus que estarà disponible tots els divendres de 8 a 13 hores al carrer Òscar Esplà, número 6 de Petrer, a la zona del Mercat de la Frontera, al costat del Centre de Salut Petrer II. D’aquesta manera, “en aquesta labor de conscienciació i d’acostar els servicis al centre de la població perquè veïnes i veïns puguen acudir, portem hui aquest Ecoparc Mòbil”, ha assenyalat l’alcaldessa de Petrer. Navarro també ha recordat que la cessió gratuïta d’aquest Ecoparc mòbil és fruit del treball conjunt dels diferents municipis de l’Àrea pertanyents al Consorci, del mateix Gerent i del Director General de Canvi Climàtic.

El servici, de caràcter gratuït per als usuaris, permet la recollida de residus especials, tals com fluorescents, bombetes, bateries, piles, olis minerals, pintures, termòmetres, material fotogràfic, productes de neteja, envasos contaminats per productes químics, cartutxos de tinta, radiografies, pneumàtics; de residus ordinaris com paper, cartó plàstic; residus voluminosos, és a dir electrodomèstics i mobiliari i, finalment, altres residus com fustes, enderrocs o residus verds.

Cal recordar que Petrer compta amb un Ecoparc al camí de Ferrussa, l’horari d’estiu del qual (d’abril a setembre) és de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i els caps de setmana de 9 a 14 hores. A més, a través de l’empresa concessionària de la neteja, l’Ajuntament de Petrer també ofereix altres servicis com, per exemple, la recollida porta a porta d’efectes, telefonant al 96 695 23 82.

SENSIBILITZACIÓ ALS MÉS XICOTETS

Aquests dies, Reciclaman i Brossaman, els protagonistes de la tira de còmic de la campanya de conscienciació sobre la neteja de la regidoria de Servicis Generals de l’Ajuntament de Petrer, han visitat per sorpresa els i les alumnes dels col·legis de la localitat per a fer-los lliurament d’un diploma pel seu compromís amb el reciclatge.

Aquesta visita posa punt i final a una campanya que s’ha realitzat durant tot el curs 2018-19, de manera trimestral, als col·legis Reis Catòlics, La Foia, Santo Domingo Savio, Virrei Poveda i 9 d’Octubre, on es va fer entrega a cada classe d’una quartilla de notes al mateix temps que se’ls explicava la importància de les tres ‘erres’: reciclar, reutilitzar i reduir. En aquesta quartilla, que cada classe va penjar al seu tauler d’anuncis, s’anava anotant la puntuació, del 0 al 10, que obtenien en reciclatge sobre la base dels residus que es podien trobar a l’aula.

Amb aquesta visita de Reciclaman i Brossaman es busca corresponsabilitzar i conscienciar els més xicotets de la importància d’adquirir bons hàbits per a aplicar en el dia a dia i, al mateix temps, donar informació detallada. Així mateix, aquesta campanya respon al compromís del consistori per mantindre una ciutat neta i cuidada.

WordPress Video Lightbox Plugin