Petrer mostra la seua solidaritat amb quasi 4.500 donacions de sang en els últims 3 anys i mig

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La pròxima donació està prevista per a este dijous 16 de juny de 16.30 a 20.30 en el centre municipal Clara Campoamor

Hui, 14 de juny, se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang i l’Ajuntament de Petrer ha volgut agrair públicament a totes les veïnes i veïns que, en els últims tres anys i mig, han permés aconseguir la xifra pròxima a les 4.500 donacions a Petrer.

 

En concret, segons ha detallat el regidor de Sanitat, Pablo *Lizán, des de gener de 2019 fins el mes de maig passat de 2022, en les col·lectes de sang organitzades a Petrer s’ha aconseguit la xifra de 4.291 donacions, havent-se presentat 4.804 persones amb 271 nous donants per primera vegada.

 

Juana Ochoa, regidora de Participació Ciutadana, ha expressat el seu “agraïment a totes les veïnes i veïns de Petrer per la seua solidaritat en cadascuna de les poblacions que es realitzen en la població”, indicat que “el que volíem hui era visibilitzar aqueixa generositat”.

 

Des de l’Ajuntament, a més d’il·luminar de roig les principals entrades al municipi (les fonts de les rotondes de l’avinguda del *Guirney i l’avinguda de Madrid i el cartell de Petrer en l’accés a la ciutat per *Salinetas des de l’autovia), han posat en marxa una nova iniciativa sota el títol “A Petrer la solidaritat té noms”.

 

L’edil ha explicat que “a partir de la donació prevista per a aquest mateix dijous en aquest espai -referint-se a la sala d’actes del Centre municipal Clara Campoamor- habilitarem uns panells perquè cada donant puga escriure el seu nom, acció que, a partir d’ara, durem a terme en cada donació que organitzem en aquest centre municipal”.

 

Per part seua, Alfonso Parra, coordinador provincial del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, s’ha sumat a les paraules de “agraïment pel gest solidari”, recordant que “la donació de sang és necessària i és imprescindible per a salvar vides diàriament i per a la recuperació de moltíssimes persones, especialment pacients oncològics, d’intervencions quirúrgiques, parts, anèmies severes provocades per malalties de la sang…”.

 

Parra ha subratllat “el fàcil que ens ho posen des de l’Ajuntament de Petrer per a fer el nostre treball”, recordant la donació prevista per a aquest dijous 16 de juny, de 16.30 a 20.30 en el Centre municipal Clara Campoamor, “animant als donants al fet que no vengen sols, al fet que vinguen acompanyats per persones que encara no són donants per a passar a l’acció”.

 

Parra ha recordat que per a ser donants de sang cal ser major d’edat, fins a 65 anys; pesar més de 50 kg; i estar bé de salut.

 

DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG

 

Tal com recull l’Organització Mundial de la Salut, el 14 de juny de cada any se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang per a agrair als donants voluntaris no remunerats i conscienciar de la necessitat de fer donacions regulars per a garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat de sang i els seus productes.

 

Les transfusions de sang i els seus productes ajuden a salvar milions de vides a l’any. Contribuïxen al fet que pacients amb malalties potencialment mortals visquen més temps amb millor qualitat de vida, i possibiliten la realització d’intervencions mèdiques i quirúrgiques complexes. Així mateix, tenen una funció vital en l’atenció maternoinfantil, l’embaràs i les respostes d’emergència als desastres naturals o causats pel ser humà.

 

Els serveis de sang que permeten als pacients accedir a sang i productes sanguinis segurs en quantitats suficients són un component clau dels sistemes de salut eficaces. Només es pot assegurar un subministrament suficient mitjançant donacions regulars voluntàries i no remunerades. No obstant això, en molts països els serveis de sang continuen tenint problemes per a oferir sang suficient i garantir la seua qualitat i seguretat.