Este projecte forma part de l’estratègia de revitalització i modernització del centre urbà que partix de l’estudi realitzat conjuntament amb la Universitat d’Alacant

L’Ajuntament i l’associació de veïns del nucli històric han treballat de la mà en la definició d’estes ajudes

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha llançat una línia d’ajudes per a l’adquisició i rehabilitació de vivendes i solars en el centre històric del municipi, amb ajudes de fins a 20.000 euros.

És un passet més, una mostra més del compromís d’este equip de govern amb el barri antic”, ha assenyalat l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, que ha recordat “l’anunci fa unes setmanes de la remodelació de tot el carrer Gabriel Payá amb l’única intenció de dotar de més comerç i més vida a esta zona de Petrer tan emblemàtica”.

Navarro ha indicat que “des de l’Ajuntament volem facilitar que noves famílies adquirisquen i reformen vivendes en esta zona amb tant d’encant de la nostra localitat”. L’alcaldessa s’ha referit a la tendència en els últims mesos de l’adquisició de vivendes en el barri antic “per part de famílies jóvens i no tan jóvens”.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, este projecte partix de l’estudi de revitalització de la zona centre i el centre històric, realitzat l’any passat juntament amb la Universitat d’Alacant, “i dintre dels 25 eixos que ens marcava el pla, un d’aqueixos eixos era la recuperació de població i la rehabilitació de vivendes en el centre històric”.

Estes ajudes preveuen dues línies. Una primera línia orientada a l’adquisició de vivendes i solars en el centre històric, amb fins a 18.000 euros d’ajuda, “ajudes pensades sobretot per a la gent jove i les famílies que tenen problemes per a comprar una casa, ja que el préstec normalment cobrix només el 80%”, ha precisat el regidor.

I una segona línia, que és complementària a l’anterior (es poden sol·licitar les dues), encaminada a la rehabilitació de vivendes i solars, en què les ajudes poden arribar als 20.000 euros. Portillo ha precisat que “la convocatòria serà aprovada aquest dijous en la junta de govern i que entrarà en vigor després que es publique en el butlletí oficial, previsiblement la setmana que ve, amb possibilitat de sol·licitar-les fins al 30 de novembre”.

L’Ajuntament de Petrer ha consignat una partida inicial de 250.000 euros, ampliables a 400.000 euros. La idea és que estes línies d’ajudes es mantinguen durant els pròxims 4 o 5 anys.

L’edil ha convidat les persones interessades a “apropar-se o cridar a la Regidoria d’Urbanisme, on els oferirem tots els detalls i condicions de les ajudes, i donarem totes les facilitats ja que l’objectiu és que com més gent vinga a viure al centre històric, més població tindrem en esta zona i més revitalitzarem la vida social i comercial de la zona”. Entre estes condicions, destaquen el fet que els immobles per a compra i rehabilitació han de tenir una data de construcció anterior a 1990. A més, les ajudes contemplen el pagament del 40% de la subvenció a compte.

Portillo ha volgut destacar que “intentarem ser molt àgils en la resolució d’estes ajudes, intentant que en un mes estiguen totes resoltes”.

Per part seua, el president de l’associació de veïns del Barri Antic, Antonio García, ha expressat la seua satisfacció amb esta línia d’ajudes, i ha manifestat que “l’objectiu que es va marcar la junta directiva de l’associació quan vaig assumir la presidència va ser precisament recuperar població, perquè era el gran problema del barri antic, que estàvem perdent població”, i ha expressat a l’Ajuntament el seu agraïment “perquè eixos objectius que eren nostres i li comuniquem a l’Ajuntament, ells els han assumits com a seus i hui tenim estes ajudes que em semblen estupendes i, a més, molt ben gestionades”.

INFORMACIÓ ESPECÍFICA DE LES LÍNIES DE SUBVENCIÓ

WordPress Video Lightbox Plugin