La sala s’inaugura aquest divendres 9 d’octubre amb l’exposició fotogràfica “Somnis de Cendra”, de José Antonio López Rico
El nou espai expositiu, en els baixos de l’antic Museu de la Festa, serà gestionat pel Grup Fotogràfic de Petrer

Des d’aquest pròxim divendres 9 d’octubre, Petrer comptarà amb una nova sala d’exposicions fotogràfiques, una sala als baixos de l’antic Museu de la Festa que portarà el nom del fill adoptiu de Petrer des de desembre de 2017, Juan Miguel Martínez Lorenzo. Així ho han anunciat en roda de premsa el regidor de Cultura, Fernando Portillo, el president i vicepresident del Grup Fotogràfic de Petrer, Pascual Maestre i Vicent Olmos, i l’autor de la primera exposició de la sala, José Antonio López.

Portillo ha subratllat que aquesta sala, que serà gestionada pel Grup Fotogràfic de Petrer, “porta el nom de Juan Miguel Martínez Lorenzo a proposta del grup fotogràfic, però es va transmetre al Consell Municipal de Cultura i tothom va estar d’acord, igual que tots els grups polítics en l’última Junta de Govern”. L’edil ha afegit que a partir d’ara “Petrer compta amb un espai més de trobada oberta a la població”.

Per a l’estrena de la sala, aquest divendres 9 d’octubre a les 19.30 hores, s’ha triat a José Antonio López Rico, soci del GFP des de fa més de 15 anys, amb el seu treball “Somnis de cendra”. José Antonio López Rico és un referent en els concursos fotogràfics, i ha obtingut múltiples premis, com Fotofesta, FotoPetrer, Moros i Cristians de diverses poblacions… Segons l’autor, l’exposició rep aquest títol per l’absència de color, el caràcter efímer de les imatges que exposa en la mostra, i pels paisatges imaginaris i onírics que plasma en les fotografies d’aquesta exposició.

Segons Pascual Maestre, president del GFP, “aquesta nova sala era un projecte desitjat per la junta directiva des de feia molt de temps, i que ha sigut possible gràcies al suport de la Regidoria de Cultura, sempre disposada a col·laborar amb el nostre col·lectiu. La sala naix amb la pretensió de servir de llançadora de tots els nostres socis, i fins i tot d’altres fotògrafs que tinguen treballs personals interessants que compartir, i d’aquesta forma plasmar diverses exposicions cada any en la nostra seu”.

La situació actual de crisi sanitària provocada per la COVID-19 condiciona la seua inauguració i posterior visita, perquè l’exposició només podrà ser visitada amb un màxim de deu persones en el seu interior, proveïdes de màscares. Per a això, s’habilitarà un formulari en la pàgina del col·lectiu (www.gfpetrer.es), en la qual es podran realitzar visites programades i que estaran consensuades amb el mateix autor de l’exposició. L’exposició estarà oberta fins al 31 de desembre, i la intenció del GFP és oferir 3 o 4 exposicions a l’any.

WordPress Video Lightbox Plugin