Hi haurà un programa per a menors de 30 anys i un altre per a majors i, de manera especial, aquells que necessiten cotitzacions per a la seua jubilació

Més d’un milió cent mil euros destinarà l’Ajuntament de Petrer, a través de fons de la Generalitat Valenciana, a dos plans d’ocupació que es posaran en marxa al final d’any una vegada es faça la selecció en Labora, el servei valencià d’ocupació i formació.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha explicat que “Petrer és el municipi de la comarca que més fons rebrà per a estos programes de la comarca”, sobre la base de la sol·licitud realitzada este estiu pel seu departament. L’edil ha explicat que en total seran prop de 60 llocs de treball, en contractes d’un any de duració, tant per a menors com majors de 30 anys d’edat mitjançant dos programes: Ecovid i Emcuju. La definició dels llocs de treball està encara per decidir però el regidor ha posat de manifest la importància que “els aturats se cercioren que estan inscrits en Labora”.

Per al programa Ecovid, dirigit a majors de 30 anys, s’han concedit 882.000 euros. L’edil ha indicat que el públic objectiu són parats de llarga duració i, de manera especial, aquelles persones a partir de cinquanta anys que necessiten cotitzacions per a accedir a la jubilació.

D’altra banda el programa Emcuju, dotat amb 446.000 euros, es dirigix a menors de 30 anys d’edat, sense cap o poca experiència laboral, amb l’objectiu que puguen tenir una primera oportunitat i que el seu pas per l’Ajuntament els servisca en el currículum per a acreditar experiència i poder optar a altres treballs.