Petrer impulsa el pressupost més social i compromés amb la reactivació de la ciutat per a 2023 amb una despesa de 27´8 MM d’euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’executiu local assumeix més de 3 MM d’increment de sobrecost per la pujada de l’energia i personal, sense pujar impostos, després de deixar les arques municipals amb deute zero.

 

L’Ajuntament de Petrer, a través de la delegació d’Hisenda, en coordinació amb la resta d’àrees municipals, impulsa per a l’any 2023 el major pressupost que ha tingut la ciutat en els últims anys amb una despesa de 27,8 MM d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 9,8% respecte al passat exercici. Els comptes seran aprovats aquesta nit en el ple, perquè puguen estar en vigor al començament de 2023, i tindran el major volum d’inversió pública de la dècada i el major gasto social que ha tingut la ciutat. Entre les prioritats figuren també el reforç dels serveis públics, les polítiques d’ocupació, la reactivació econòmica, i l’aposta per l’activitat cultural i esportiva.

El pressupost total per a 2023 suposa un augment de 2´5MM respecte a l’any anterior, degut sobretot a l’augment en 1´5MM en el cost de la llum, passant dels 800.000€ als 2´3MM de previsió per a l’any vinent; l’increment en prop d’1MM d’euros entre els augments pel tractament de la brossa o la neteja de carrers, parcs i jardins o l’augment en 600.000€ en costos de personal. 

Aquest sobrecost el podrem portar sense cap cost per a la ciutadania, és a dir, sense augment de cap mena d’impost, simplement amb l’estalvi que hem generat en no haver de pagar préstecs i a l’augment de les aportacions de l’Estat”, ha indicat el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda. 

L’edil ha recordat que “Petrer és dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de la Comunitat Valenciana, cosa que significa que és una de les ciutats amb els impostos i taxes més baixos, i eixe és el motiu que tinguem un dels pressupostos més baixos pel nombre d’habitants.  

Poveda també s’ha mostrat ferm quant a la congelació d’impostos i taxes municipals subratllant que “no hi haurà cap pujada d’impost i al mateix temps tampoc hi haurà cap reducció en els serveis que presta l’Ajuntament”, i ha aclarit que al principi es minoraran algunes partides de manteniment, però es reposaran a partir de març quan es tanque definitivament el pressupost del 2022 i “puguem utilitzar els estalvis generats en aquests últims anys, també per a noves inversions per a 2023”.

Les despeses en personal ascendixen a 11´4MM, suposen el 41% del pressupost, del qual només la partida de seguretat i ordre públic ascendix a 3´3MM. Destaca també la partida per al manteniment de la ciutat i els seus jardins, neteja de carrers, recollida de brossa, conservació de parcs i jardins, vies públiques, manteniment d’enllumenat, energia elèctrica i combustible, en la qual cosa s’invertixen 8MM.       

Quant a les diferents àrees, destaca Serveis Socials, que enguany superarà els 3MM d’euros, i es crearà la nova oficina per al desenvolupament de la Renda d’Inclusió Valenciana. Es consolida l’important augment en els capítols d’ocupació i turisme, que arriba a 600.000€ per al foment de l’ocupació. Per a enguany, com a projecte estrela, després d’haver complit pràcticament tots els tràmits, es posarà en marxa el nou Polígon Industrial de la Pedrera.

Una altra de les regidories que tornaran a tenir un fort impuls enguany és Educació. En tan sols 3 anys ha passat de 276.000€ a 714.000€ en despesa corrent i caldrà sumar a les importants inversions que s’estan realitzant des de Conselleria amb 10MM per a la remodelació integral de Reis Catòlics i altres 5MM per a Virrei Poveda, i la important inversió per part de l’Ajuntament a la Sala d’Estudis. 

En Cultura,  amb una inversió de més d’1´3MM que ajudaran a consolidar tota l’oferta cultural que durant estos anys s’ha vingut desenvolupant a Petrer, de la qual destaca el Museu Dámaso Navarro. I Esports, a més dels 1´2MM destinats al manteniment i la promoció d’esport, cal destacar la inversió de 3´2MM en la remodelació de la piscina coberta. 

I en Joventut, s’incrementarà la plantilla en dos dinamitzadors juvenils, la qual cosa activarà totalment la regidoria. 

Aquest reequilibri en els comptes amb els sobrecostos no ens privarà de seguir amb el nostre compromís ferm de suport als serveis socials, el foment de l’ocupació, l’educació i a traure-li el màxim rendiment a les instal·lacions que ja l’Ajuntament”, ha conclòs Poveda.