Petrer implementa un innovador Pla Director de l’Arbratge Urbà establint pautes de conservació i millora del seu patrimoni arbori

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Petrer té 6.235 arbres, amb una ràtio de 5,49 habitants per arbre

L’Ajuntament de Petrer ha presentat el Pla Director de l’Arbratge Urbà, un projecte estratègic que el situa com un dels pocs municipis a la província d’Alacant amb un document tan complet i detallat en esta matèria. Este pla, fruit d’un extens treball col·laboratiu entre l’Administració pública i la contracta de jardins AUDECA, és una fita per a la ciutat, ja que “establix el pla que s’ha de seguir després d’un laboriós treball de documentació i anàlisi dels exemplars arboris amb què compta la cobertura verda urbana i establix les actuacions per al futur”, en paraules de Santiago Paño, responsable d’AUDECA.

El Pla Director indica com s’ha de desenvolupar el municipi des d’un punt de vista de cobertura verda. A Petrer, hui dia, eixa cobertura verda ocupa una superfície de 68.221 m², amb un total de 6.235 arbres, amb una ràtio de 5,49 habitants per arbre.

Este pla, que és una aspiració des de fa molts anys de la Regidoria de Serveis Generals, es basa en els principis de sostenibilitat, connectivitat amb la cobertura verda i gestió segura i eficient de l’arbratge, per a millorar la seua seguretat i la dels ciutadans”, ha indicat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz. En este sentit, en la mateixa avinguda Felip V s’està duent a terme una labor de detecció d’arbres malalts i substitució per uns altres.

El pla director traça les línies directrius de la gestió de l’arbratge, perquè hi haja una seguretat i uns beneficis per al ciutadà, ja que “els arbres urbans creixen en una situació d’estrés constant per l’ambient que els envolta”, ha explicat Paños.

En este sentit, “el pla ens marcarà els tipus d’arbres a plantar, les zones on han d’anar, l’espai de desenvolupament que cal deixar-los i, el més important, com s’han de mantindre i conservar perquè estos arbres es desenvolupen de la manera més natural possible, perquè ens donen tots els beneficis que ens ajuden a millorar la nostra vida en un entorn urbà. I sempre d’una manera segura per als ciutadans”, ha indicat el regidor de l’àrea.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Irene Navarro, ha destacat la importància d’este document. “La gestió del dia a dia és important per a tindre una ciutat cuidada, però també és molt important fer treballs que des d’un punt de vista professional i tècnic ens vagen aportant les línies directrius per a actuar a mitjan i llarg termini”, ha indicat la primera edil.

Este pla és un pas crucial “cap a un futur més verd i sostenible per a Petrer, i subratlle el nostre compromís amb la millora contínua de la qualitat de vida dels nostres ciutadans i el respecte pel nostre entorn natural”, ha indicat.

L’alcaldessa ha volgut agrair i reconéixer la labor del tècnic municipal de la regidoria, Pedro López, que hui és el seu últim dia de treball abans de la jubilació després de 45 anys de servei. “És la guinda a una trajectòria exemplar a l’Ajuntament de Petrer”, i ha revelat que “Pedro ha sigut un dels funcionaris que més ha treballat perquè este pla director fora una realitat i les curiositats de la vida han volgut que la seua presentació siga en un dia tan assenyalat per a ell com hui”.