Petrer i Elda s’uneixen per a previndre la violència de gènere en l’adolescència

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Les regidories d’Educació de tots dos municipis han organitzat xarrades-col·loqui dirigides a l’alumnat de 1r d’ESO i les seues famílies a càrrec de la pedagoga i professora Elena Duque.

La iniciativa compta amb el suport del Seminari “A hombros de gigantes”, integrat per professors, famílies, estudiants i membres del CEFIRE d’Elda.

Previndre la violència de gènere en l’adolescència és l’objectiu que s’han marcat les regidories d’Educació de Petrer i Elda amb l’organització de diverses xarrades-col·loqui dirigides a l’alumnat de 1r d’ESO de tots dos municipis i a famílies amb adolescents.

En concret, els dies 20 i 21 de novembre, la doctora en Pedagogia i professora de la Universitat de Girona, especialitzada en violència de gènere en les relacions esporàdiques entre joves i adolescents, Elena Duque Sánchez, impartirà la xarrada-col·loqui “Rompamos el silencio. ¿Contamos contigo?”. El dia 20 l’escenari serà el Centre Cívic i Juvenil d’Elda, per on passarà l’alumnat de 1r d’ESO dels instituts d’Elda. Serà el dia 21 al matí, quan Duque es dirigirà a l’alumnat de Petrer a la sala d’actes del Centre Cultural.

Quant a la xarrada-col·loqui dirigida especialment a les famílies amb adolescents, però oberta al públic en general, tindrà lloc el dimecres 20 de novembre a les 20.30 hores al Centre Cultural de Petrer. Sota el títol “Claves y herramientas para prevenir la violencia de género en la adolescencia”, la pedagoga interactuarà amb els assistents per a abordar aquesta problemàtica.

La regidora d’Educació de Petrer, Sabina Sendra, ha explicat que aquest projecte va arrancar el mes de setembre amb unes jornades destinades a tota la comunitat educativa d’Elda i Petrer per a sensibilitzar sobre la no violència de gènere, “començant aleshores pel primer pilar de la comunitat educativa que eren els docents, amb tres dies de jornades de coeducació i inclusió”. Però, segons ha assenyalat l’edil, “allò es quedava coix si no intentàvem sensibilitzar als altres dos pilars que tenim en l’educació que són les famílies i els adolescents”, d’on sorgeix aquesta segona part del projecte.

Per part seua, Fernando Gómez, edil d’Educació d’Elda, ha volgut agrair a professors de diversos centres educatius “que són els qui ens van llançar aquesta idea”, subratllant que “els dos ajuntaments estem conscienciats i sensibilitzats amb el tema de la violència a les aules i la violència de gènere, que són dos de les xacres de la nostra societat”. Gómez ha valorat la unió de tots dos ajuntaments per a activitats conjuntes.

El projecte compta amb la col·laboració del Seminari “A hombro de Gigantes”, integrat per estudiants, docents, famílies d’alumnes i personal del CEFIRE d’Elda, un grup que treballa, investiga i reflexiona per a construir escoles inclusives i implantar metodologies educatives que afavorisquen la igualtat a les escoles.