Petrer es llança a la captació de fons europeus per al seu teixit empresarial i comercial

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Dos expertes en la matèria identificaran les diferents línies activades per Brussel·les i l’Ajuntament durà a terme campanyes informatives en els diferents sectors

Les subvencions europees oferixen una gran oportunitat per a empreses, comerços i autònoms d’obtindre finançament per als seus projectes i activitats. La regidoria de Desenvolupament Econòmic ha creat una Oficina de Captació de Fons Europeus, amb dues professionals contractades a través d’una subvenció de l’administració autonòmica.

El regidor de l’àrea, David Morcillo, ha assenyalat que “l’objectiu és desenvolupar projectes i ajudar el municipi, les seues empreses, comerços i autònoms en la captació de fons europeus en les diferents línies subvencionables per Brussel·les”.

Es tracta d’un espai d’assessorament amb un servei d’informació i suport per a obtindre ajudes i fons públics Next Generation EU. Aquesta oficina detectarà les necessitats de Petrer i del seu teixit econòmic, per a oferir informació i assessorament en la tramitació de projectes.

Les subvencions europees són una ferramenta fonamental per al desenvolupament de projectes i programes en diferents àrees d’activitat” ha indicat David Morcillo, que ha subratllat que “en l’ADN de Petrer està la innovació i esta és una magnífica oportunitat per a llançar-nos a captar fons i que estos repercutisquen en la mateixa ciutat i en el sector econòmic”. Per a això, l’àrea de Desenvolupament Local ja està pensant en el desenvolupament d’una campanya informativa dirigida a diferents sectors a mesura que es vagen identificant oportunitats per a ells.

L’edil ha recordat que estes ajudes econòmiques oferides per la Unió Europea (UE) a través de diferents programes i fons tenen múltiples beneficis per als beneficiaris i la societat en general.

Les subvencions europees permeten finançar projectes que d’una altra forma serien difícilment viables, especialment aquells de naturalesa innovadora o que tenen un alt impacte social o mediambiental. Així mateix, les subvencions poden proporcionar l’estabilitat financera necessària per a dur a terme un projecte a llarg termini, reduint la dependència d’altres fonts de finançament.

Busquem aconseguir que estes subvencions europees tinguen un impacte positiu en l’economia de Petrer, en impulsar la innovació, com ja fem des de fa anys, el desenvolupament tecnològic i la creació d’ocupació que és el nostre objectiu”, ha remarcat Morcillo.