El ple aprovarà una modificació de crèdit per a contractar una empresa especialitzada que dissenye la nova zona industrial per a albergar empreses que necessiten parcel·les de gran tamany.

L’Ajuntament de Petrer avança en els treballs de redacció del planejament urbanístic de la nova Àrea Industrial Avançada amb parcel·les de gran tamany perquè es puguen instal·lar empreses que necessiten grans superfícies de sòl per a dur a terme la seua activitat o per a empreses del municipi que necessiten créixer i les parcel·les dels polígons industrials els resulten xicotetes.

L’Ajuntament vol aprofitar el projecte de polígon de la Pedrera que data de l’any 2006 i que mai es va desenvolupar per a refer-lo i adaptar-lo a les noves necessitats. Este projecte compta amb una superfície de 400.000 m², una part dels terrenys ja són de propietat municipal, i està enclavada en una zona estratègica apegada a l’autovia Madrid-Alacant.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha assenyalat que este projecte és una prioritat de l’equip de Govern, ja que “disposar de sòl industrial per a grans empreses és una necessitat i una oportunitat amb la qual aconseguirem atraure empreses, crear nous llocs de treball i diversificar l’economia local”.

L’edil ha indicat que ja hi ha empreses locals que han transmés a l’Ajuntament la seua necessitat de sòl per a créixer, així com altres grans empreses que s’han contactat amb l’àrea que dirigeix Morcillo perquè “els agrada la ubicació i el projecte de polígon modern, amb tots els serveis i que s’adapta a les seues necessitats. Estudiarem els terminis per a agilitzar-ho tot el que puguem i ser una realitat com més prompte millor”.

El primer pas per a aconseguir la nova àrea industrial és modificar el projecte de 2006, encara que la zona ja està catalogada com a industrial el que suposa un avanç en els terminis de construcció i en els permisos que es requerixen per part de la Generalitat Valenciana. “Sabem que no és una qüestió de hui per a demà però no deixarem ni un sol dia de treballar i posar els recursos necessaris perquè siga una realitat perquè este és un projecte que contribuirà al futur del nostre municipi i que la implantació d’empreses donarà tranquil·litat al teixit laboral i a les famílies”, ha indicat Morcillo.

El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha assenyalat per la seua banda que el seu departament ha preparat una modificació de crèdit per a dotar una nova partida pressupostària amb 120.0000 euros que es destinaran a licitar el projecte tècnic de redacció de l’àrea industrial.

Cal tenir en compte que estos treballs són complexos encara que tenim ja un camí caminat”, ha assenyalat Poveda, que ha remarcat que “esta és una de les nostres prioritats i per tant treballarem per a tractar que els terminis siguen el més curts possibles perquè com més prompte millor disposem de sòl i es puguen instal·lar noves empreses”.

WordPress Video Lightbox Plugin