Petrer de la mà de Genion i de The Break llança una enquesta a la joventut del Mitjà i Alt Vinalopó per a conéixer com percep la indústria del calçat

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Proposada per les emprenedores del programa europeu The Break a Petrer, en els pròxims mesos la comunitat creativa d’El Teixidor serà l’encarregada de difondre i ampliar l’abast d’esta enquesta

Després de més de 300 hores de treball dedicades a dissenyar futurs camins per a la joventut, l’ocupació femenina i la vital indústria del calçat a la comarca de Vinalopó, el programa europeu The Break va finalitzar fa unes quantes setmanes a Petrer amb un important llegat: una enquesta dirigida a la joventut de les comarques del Mitjà i Alt Vinalopó.

L’enquesta busca obtindre un diagnòstic detallat sobre com la població jove percep la indústria del calçat i les seues respectives aspiracions laborals. L’objectiu és identificar desafiaments i oportunitats, així com entendre el grau d’interés i compromís dels jóvens cap a una de les principals indústries de la regió. Ja ha començat a difondre’s àmpliament en xarxes socials i en instituts de tota la comarca.

Ara, El Teixidor, la comunitat emprenedora impulsada per l’Ajuntament de Petrer i gestionada per Genion, ha assumit la responsabilitat de donar continuïtat a este projecte. En els pròxims mesos, El Teixidor difondrà esta enquesta amb l’objectiu d’amplificar el seu abast i aconseguir un impacte més profund en el teixit social i econòmic de la regió.

El regidor de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer, David Morcillo, ha ressaltat la importància de “conéixer amb dades clares en quina realitat ens movem, saber com percep la nostra joventut la nostra principal indústria i, de la seua mà, orientar els nostres passos cap a un futur professional més ajustat a les seues percepcions, necessitats i aspiracions”. Ha afegit que “només amb l’anàlisi i l’obtenció de dades podem apuntar a una aposta més segura que contribuïsca a mitigar en la nostra àrea un dels problemes que afecten els jóvens, l’atur juvenil”, que a Espanya arriba a xifres superiors al 25%.

Les aliances entre programes com The Break i comunitats emprenedores com El Teixidor representen un exemple clar de com la col·laboració i el compromís poden portar a la regeneració i a l’avanç sostenible d’una regió.

És important destacar que El Teixidor no és simplement una iniciativa de suport a l’emprenedoria. Més enllà d’oferir un camí de mentoria i cotreball als participants de PetrerEmprén, es connecta a les persones emprenedores amb accions de retorn social en el municipi. Este enfocament social, recolzat per la gestió de Genion, ressalta la visió integradora i sostenible que l’Ajuntament de Petrer busca promoure. Ara, i fins a finals de 2023, amb un nou repte per al territori: mapejar el que la població jove sent sobre el seu futur, oportunitats i estil de vida i vore quins tipus d’encaixos poden existir dintre del marc de la indústria del calçat de la nostra comarca.