Les obres també permetran adequar el pati interior per a, en uns mesos, habilitar una zona de lectura a l’aire lliure

La Regidoria de Cultura ha aprofitat el període estival, quan l’ús i l’activitat de la biblioteca municipal Enrique Amat disminuïxen, per a dur a terme obres d’ampliació de la sala infantil amb una inversió de 30.000 euros aproximadament.

Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha precisat que “conscients que la zona de les Ximeneres és una zona amb molta població i la biblioteca té molts usuaris, en els últims anys estàvem veient la possibilitat d’aconseguir un major espai”.

Les obres, que han començat este mes de juliol amb la intenció que estiguen finalitzades per al començament del nou curs escolar al setembre, suposen l’ampliació de la sala infantil de la biblioteca, aprofitant part del pati interior. “Guanyarem espai de sala amb part del pati interior i, al mateix temps, s’actuarà al pati, que abans simplement era una espècie de jardinet sense estar del tot urbanitzat i sense possibilitat d’ús”, ha explicat l’edil.

L’adequació del pati interior està orientada a, en els pròxims mesos, habilitar una zona de lectura amb ombra a l’aire lliure “per a crear un espai agradable de lectura i desconnexió”.

Portillo ha demanat disculpes als usuaris de la biblioteca per les possibles molèsties que puguen ocasionar les obres, i ha aclarit que “hem intentat realitzar les obres en el moment en el qual menys pogueren perjudicar els usuaris de la biblioteca, com són estos quinze dies de juliol, en els quals ja no hi ha exàmens, el mes d’agost, quan la biblioteca està tancada, i els primers dies de setembre”. El propòsit de la regidoria és que les obres estiguen finalitzades per al començament del curs escolar 21-22.

REOBERTURA DE LES SALES INFANTILS DE LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS
El regidor també ha avançat que “si tot va com esperem, pretenem reobrir les sales infantils a partir de setembre, amb les limitacions d’aforament que ens marquen les autoritats sanitàries”.

Fins ara, encara que les biblioteques municipals de Petrer ja estaven obertes des del mes de març passat, les sales infantils han estat tancades a usuaris des que es va iniciar la pandèmia, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

WordPress Video Lightbox Plugin