Petrer celebrarà el Dia de l’arbre el diumenge 4 de febrer amb la plantació de més de 700 plançons

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Per a l’activitat s’ha elegit el mateix lloc que l’any passat, un espai de rambla dels Molins en la zona del barri Sant Rafael, en la part de darrere de la nau vermella que hi ha al carrer Prevere Conrado Poveda

Diumenge que ve 4 de febrer, a partir de les 10.00 del matí, la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat la seua tradicional celebració del Dia de l’Arbre, una activitat amb més de 40 anys d’història en la qual col·laboren el Centre Excursionista de Petrer, Aigües d’Alacant, el personal del Paisatge Protegit Sierra del Maigmó i Serra del Sit, l’equip d’educadors
ambientals, l’associació cultural Artenbitrir i, com a novetat, enguany se suma l’empresa local Hispanitas.

L’activitat, com es fa des del seu origen, consistirà en la plantació de 730 plançons d’arbres i arbustos que es distribuiran entre els participants. En concret, com ha explicat la tècnica de Medi Ambient, M.a José Gil, es tracta de pi blanc, pi pinyer, xiprer de Cartagena, romer i coscolla.

Fernando Díaz, regidor de Medi Ambient, ha explicat que “enguany tornem a realitzar la plantació en el mateix lloc que la vam fer l’any passat perquè per les inclemències meteorològiques la plantació no ha sigut tan fructuosa com volíem i el nostre objectiu és continuar generant una via verda en esta zona”. Per tant, l’activitat es durà a terme en un espai de la Rambla dels Molins, en la zona del barri Sant Rafael, en la part posterior de la nau roja existent al carrer Prevere Conrado Poveda.

L’edil ha fet una crida especialment als més xicotets perquè vinguen amb les seues famílies “i participen d’esta activitat tan bonica i tan important com és la sostenibilitat, apostant pel futur que tindrem”. A més de la plantació, els participants gaudiran de les activitats d’animació preparades pel col·lectiu cultural ArtenBitrir.

Amb esta activitat de sensibilització, l’Ajuntament de Petrer pretén conscienciar sobre la importància de la plantació d’arbres per als éssers humans pels múltiples beneficis que ens aporten: produïxen oxigen, purifiquen l’aire, formen sòls fèrtils, eviten erosió, mantenen rius nets, capten aigua per als aqüífers, servixen com a refugis per a la fauna, reduïxen la temperatura del sòl, propicien l’establiment d’altres espècies… Vicente Verdú, president del Club Excursionista de Petrer, ha fet memòria de les primeres plantacions que es van dur a terme, fa més de 40 anys. Algunes d’eixes plantacions s’han convertit, fins i tot, en parcs, com és el cas del parc Rodríguez de la Fuente en el barri de la Foia, i moltes altres arbredes en diversos paratges de Petrer: a Quatre Vents, a Caprala, la Rambla de Puça, el Perrió o l’Almadrava.

Sergio Azorín, delegat de l’Oficina d’Aigües d’Alacant a Petrer, empresa col·laboradora, ha destacat que “com a empresa mediambiental que som, estem encantats de participar en esta mena d’iniciatives amb l’objectiu d’augmentar o regenerar les nostres zones verdes i augmentar les nostres fonts d’aigua”. Aigües d’Alacant aportarà abonament per a la plantació així com l’aigua necessària perquè puguen regar-se els nous plançons.

Per part seua, Miguel Ángel Molina, director de logística i sostenibilitat d’Hispanitas, empresa que se suma com a col·laborada a l’activitat enguany, ha volgut posar en valor que “com a empresa tenim la responsabilitat de cuidar l’entorn que ens envolta i fer-lo més sostenible”. La col·laboració d’Hispanitas amb l’activitat es materialitza a costejar els treballs de moviment de terra previs a la plantació, la contractació de l’activitat d’animació i el subministrament de la cuba d’aigua per a eixe dia.

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Com a activitat complementària, la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb Turisme Petrer, ha organitzat una ruta guiada sota el títol de “arbres singulars”. Serà el diumenge 11 de febrer, a partir de les 10.30. La ruta partirà de la pròpia Oficina de Turisme.

Les persones interessades han d’inscriure-s’hi prèviament a través del telèfon 966989401 (en horari de 10 a 14 hores), escrivint al correu petrer@touristinfo.net, o a través de les xarxes socials (Facebook i Instagram) de Turisme Petrer.