Turisme Petrer ha organitzat una activitat infantil perquè Santa Bàrbera siga un dia per a disfrutar en família

Diumenge que ve 1 de desembre, a partir de les 11.00 hores, Petrer tornarà a reviure la tradició de pujar al castell per a commemorar el dia de Santa Bàrbera. Així ho han anunciat aquest matí el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, i el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero.

Es tracta d’una antiga tradició que la regidoria de Cultura i Patrimoni va recuperar fa quatre anys i que diumenge que ve permetrà a veïns i veïnes de Petrer i visitants d’altres poblacions pujar al castell fortalesa deixant constància de la seua visita amb l’enregistrament del seu nom “a través d’uns panells especials que habilitem aquest dia per a recordar la tradició i que no es perda”, segons ha explicat el regidor, que ha subratllat que “el diumenge és un bon dia per a disfrutar del patrimoni de la nostra localitat”.

El director del Museu ha recordat que “aquesta serà la quarta ocasió per a rememorar la tradició que existia a Petrer el 4 de desembre, Santa Bàrbera, patrona dels polvorins i castells, de pujar al lloc més elevat i allí s’escrivia a les parets amb un punxó, una cosa afilada o un carbonet”. Aquesta tradició va acabar en els anys setanta quan es va iniciar la rehabilitació del castell.

A més, des de les 11 fins a les 14 hores, els visitants tindran l’oportunitat d’entrar al calabós de la torre del castell per a conéixer els grafitis històrics del segle XVI i uns altres més recents realitzats amb carbonet durant el segle XX. Aquest dia i les jornades de portes obertes del patrimoni petrerí, que se celebren al setembre, són els únics dies que es pot visitar el calabós.

Enguany, la regidoria de Turisme també se suma a la celebració de Santa Bàrbera amb una activitat dirigida als més xicotets, “El Bucaner Aventurer d’Advent”, igual que fins ara es ve realitzat durant Setmana Santa.

Des de les 10 a les 14 hores, a més d’una gimcana de proves per tot el centre històric i els seus monuments, també hi haurà contacontes, manualitats nadalenques, pintacares… Els interessats poden inscriure’s a l’Oficina de Turisme (Plaça de Baix, 10) o a través del telèfon 966 989 401.