Es duran a terme amb el romanent de tresoreria de l’any 2020, que va ascendir a prop de deu milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de Petrer ha aprovat la proposta d’inversions que començaran a executar-se enguany i que en alguns casos es prolongaran a 2022 per un import total de 6,1 milions d’euros.

Es tracta, tal com ha destacat el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, “d’inversions en diferents àrees que pretenen millorar la ciutat amb el romanent de tresoreria positiu de l’exercici de 2020”. Un romanent que va ascendir a prop de deu milions d’euros, si bé l’Equip de Govern és partidari de reservar sempre entorn de 2,5 milions d’euros en els comptes municipals. De fet, segons la planificació realitzada per la Regidoria d’Hisenda, este any 2021 s’invertiran 2,5 milions d’euros, i la resta de 3,6 milions, en 2022.

El gruix de les inversions se l’emporten les inversions en el traçat urbanístic per a millores en diferents zones de la població, tant del centre històric, zona del Campet, Felip V, així com en camins de l’extraradi amb més de tres milions d’euros en total, però també hi ha una important injecció econòmica de quasi un milió i mig per a equipaments i instal·lacions públiques amb la finalitat de dotar de nous serveis la ciutat.

En l’àrea d’inversions en Esports, s’ha reservat 480.000 euros que se sumaran als més de 2,5 milions d’euros previstos per als pròxims anys per a la piscina coberta principalment, en el que es convertirà en la legislatura amb el major nivell d’inversions.

Petrer, a més, reforça el seu compromís amb les polítiques mediambientals i d’eficiència energètica. Per a això ha destinat 270.000 euros per a la renovació d’enllumenat públic i 200.000 euros més per a la millora del clavegueram.

Este nou paquet d’inversions també contempla inversions en Educació, Cultura (principalment en el Teatre Cervantes), biblioteques i Centre de Dia, amb inversions que en total arribaran als 200.000 euros, a més de partides per a senyalística i per als Horts Ecològics Municipals.

Poveda ha destacat la vocació d’estes inversions “d’arribar a una àmplia capa de la població des de diferents fronts”, i ha destacat que “són unes obres transversals que tenen vocació de vertebrar la població”.

El projecte d’inversions presentat al ple per l’equip de Govern ha comptat amb els vots a favor del grup municipal socialista i el d’Esquerra Unida, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular.