Els voluntaris faran tasques de vigilància, al mateix temps que rebran una formació específica sobre la matèria.

Petrer ha activat les inscripcions per a participar en una de les accions de voluntariat més longeves de totes les que desenvolupa el seu Ajuntament. El Voluntariat de Prevenció d’Incendis Forestals compleix 25 anys i són centenars de veïns i veïnes els que han contribuït a preservar del foc els nostres paratges, durant tot aquest temps.

El regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha volgut agrair a totes aquestes persones que han format part en algun moment de la seua vida del Voluntariat i ha assenyalat que “han demostrat tindre sensibilitat i la il·lusió per participar en una iniciativa de manera altruista en benefici de la comunitat; aquestes són les coses que ens fan grans com a ciutat, veïns compromesos per a protegir el nostre ampli terme municipal, i això és una cosa que hem de reconéixer-los”.

Díaz ha explicat a grans trets en què consistirà l’actuació d’aquests voluntaris i voluntàries. D’una banda intensificar la vigilància del Paisatge Protegit de Petrer en mesos estivals i realitzar punts d’actuacions en zones del municipi que així ho requerisquen i d’altra banda incentivar la formació i conscienciació ambiental dels voluntaris i dels usuaris de la zona, a més d’afavorir el coneixement de l’entorn natural més pròxim.

El voluntariat començarà el pròxim 5 d’agost, fins al dia 30 del mateix mes, i per al seu desenvolupament, i igual que en anys anteriors, els campaments base s’establiran en el Campament de Caprala per a la 1a i 3a setmana i en la Finca Ferrussa per a la 2a i 4a setmana.

L’edil ha indicat que “a més de la vigilància fan una important tasca de conscienciació als propietaris de vivendes en l’entorn rural i també als senderistes que transiten pels bells paratges del municipi”.

A partir del pròxim dilluns, 29 de juliol, es poden formalitzar les inscripcions en la regidoria de Medi Ambient, al carrer Luis Chorro, número 6, o en la recepció de l’Ajuntament mateix. La inscripció és gratuïta i l’edat mínima per a inscriure’s és de 18 anys.

Els voluntaris podran participar una setmana o una quinzena, i els grups estaran compostos per 10 persones.

Els participants en aquest programa reben formació sobre flora i fauna del terme, formació en la senyalització de camins i sendes, formació pràctica d’hàbitats naturals i artificials o formació de toponímia, topografia, sendes i orientació entre altres activitats.

Finalment, Díaz ha subratllat “la importància que per a Petrer té tot el seu potencial paisatgístic, un tresor natural que hem de preservar i cuidar”.

 

Esta imagen necesita un texto en alt, está vacío. Añade un texto o marca la imagen como decorativa.