Petrer activa el Voluntariat Mediambiental Juvenil per a promoure un oci responsable i respectuós

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Complirà amb la normativa actual i s’ha adaptat el programa per a garantir la seguretat dels participants

La regidoria d’Infància i Joventut, en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient, han organitzat una nova edició del Voluntariat Ambiental Juvenil 2020 que se celebrarà en quatre torns del 13 de juliol al 7 d’agost, per a joves de 12 a 17 anys.

Una iniciativa que es repeteix d’estius anteriors i que té com a objectiu dotar d’una formació en matèria mediambiental, conscienciar sobre la importància del medi ambient i promoure l’oci educatiu entre els voluntaris participants.

El regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, ha assenyalat que aquesta activitat ha tingut sempre un gran acolliment i en aquesta edició hi haurà algunes restriccions per a complir amb les mesures de seguretat però “continua sent una opció molt interessant perquè els nostres joves coneguen millor una part dels nostres paratges molt important al mateix temps que s’impliquen en un projecte responsable i respectuós amb la naturalesa”.

L’objectiu és dotar d’una formació en matèria mediambiental i cultural, conscienciar sobre la importància del medi ambient i promoure l’oci educatiu als voluntaris participants durant el mes de juliol i primera setmana d’agost, coincidint amb el període de vacacions estudiantil.

L’activitat és gratuïta i està dirigida a joves entre 12 i 17 anys d’edat, a partir d’haver cursat 1r de l’ESO, i s’estableixen quatre torns de cinc dies de duració cadascun d’ells (de dilluns a divendres) entre el 13 de juliol i el 7 d’agost.

El voluntariat estarà compost per 15 participants per setmana, distribuïts en dos grups de 7 i 8 voluntaris i un monitor per a cada grup per setmana conforme marca la normativa actual. Es realitzaran dos grups per setmana. En total seran 4 setmanes i grups per al mes de juliol i primera setmana d’agost del 2020. S’estima que podran participar uns 60 joves en total.

Per part seua, el regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha posat en valor l’aportació d’aquests joves per a la protecció dels nostres paratges i ha fet una crida davant d’«actituds incíviques» que s’han detectat durant les últimes setmanes en alguns paratges molt transitats amb l’abandó de residus, botelles i plàstics. “Eixir a disfrutar de la naturalesa implica no embrutar-la sinó tot el contrari, ser respectuosos amb l’entorn”, ha indicat.

El voluntariat mediambiental és un servici important per a promoure oci de qualitat als nostres joves, una activitat molt demandada en la localitat i necessària després del període d’aïllament al qual s’han hagut d’enfrontar els joves de la localitat.

Per la seua part el gerent de Planeta Caracol, Daniel Oliver, que és l’empresa encarregada de desenvolupar l’activitat, ha indicat que “es realitzaran actuacions puntuals de millora en zones rurals del terme de Petrer, salvament de fauna, senyalització, toponímia i orientació i vigilància de zones”. L’horari serà de 8.00 a 17.30 hores de dilluns a divendres.

Inscripcions:

Presencials

  • Regidoria d’Infància i Joventut:
    Dimecres 8 i dijous 9 de 10.00 a 14.00 hores amb cita prèvia al 687224881 o 966950671

  • Planeta Caracol:
    Dimecres 8 i dijous 9 de 18.00 a 21.00 hores.

Telemàtica

  • juventud@petrer.es

Places limitades, s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.