Mínguez: “Els 4,1 milions destinats a l’ampliació del centre de salut Petrer II duplicaran les consultes i ampliaran la cartera de serveis”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Mínguez: “Els 4,1 milions destinats a l’ampliació del centre de salut Petrer II duplicaran les consultes i ampliaran la cartera de serveis”

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat el centre de salut de Petrer II en el qual es duran a terme les obres d’ampliació i reforma, que compten amb un pressupost de 4,1 milions d’euros.

Aquest dijous, 6 d’octubre, s’ha signat l’acta de replanteig, per la qual cosa està previst que les obres comencen en breu i tinguen una duració d’aproximadament de 19 mesos.

Durant la seua visita, el conseller de Sanitat ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro i la gerent del departament de salut d’Elda, Vicenta Tortosa, juntament amb la resta de l’equip directiu. El conseller ha ressaltat la importància que tindran aquestes obres i ha indicat que “la reforma i ampliació d’aquest centre permetrà ampliar la cartera de serveis i duplicar les consultes de medicina familiar”.

Així mateix, Miguel Mínguez ha explicat que “el municipi de Petrer és una zona en constant creixement urbanístic, per la qual cosa ampliar els serveis sanitaris era una cosa imprescindible”. En este sentit, el centre sanitari comptarà amb 12 consultes de medicina de família en lloc de 6 consultes i s’incorporarà una àrea de salut mental. A més, el Punt d’Atenció Continuada o Urgències comptarà amb 2 consultes més.

El pla funcional preveu també la incorporació d’espais adequats per al Suport Vital Bàsic, un nou servei de salut mental amb psiquiatria, psicologia i infermeria, així com la incorporació d’una àrea de maternitat amb consulta de comare i gimnàs per a preparació al part.

D’altra banda, les obres d’ampliació permetran ampliar l’àrea d’admissió, a més de remodelar els espais dedicats al servei d’extraccions, tractaments i cirurgia menor. Quant a l’àrea administrativa, s’incrementaran els despatxos de direcció mèdica i d’infermeria, així com dos aules de docència per a intervencions grupals i per a formació del personal sanitari.

 

Inversió de 4,1 milions d’euros

Segons ha manifestat Miguel Mínguez, “invertirem 4,1 milions d’euros perquè la població de Petrer dispose d’un centre de salut modern, dotat dels millors recursos assistencials i del millor equipament, que permetrà respondre a les necessitats sanitàries reals dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta localitat”.

Les obres permetran una ampliació de 1.834,61 metres quadrats, així com la reforma completa del centre existent, que és una superfície de 1.013 metres quadrats. En total, després de les obres el centre comptarà amb una superfície de 2.848,32 metres quadrats.

Finalment, el projecte està previst desenvolupar-lo en tres fases de manera que el centre estiga en funcionament i que les obres no interferisquen en l’atenció sanitària de la població.