La regidoria obri una nova convocatòria per a setembre dirigida a adults i adolescents

Més de 60 persones han participat en els tallers de creixement personal dirigits a adults i adolescents del curs 2020-2021 de la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials. Estos tallers han tingut una “participació i acceptació que valorem com a molt bona, i s’han realitzant guardant les mesures de prevenció davant el Covid-19 decretades per Sanitat”, ha destacat la regidora de l’àrea, Ana Tortosa.

Els tallers dirigits a adults s’han centrat en aspectes com l’autoestima i el desenvolupament personal dels/les participants, dotant-los d’estratègies i ferramentes educatives per a valdre’s per si mateixos de manera positiva en l’àrea personal, social i d’escriptura terapèutica. També hi ha hagut un taller de memòria que ha estat orientat a l’estimulació cognitiva, amb activitats i exercicis encaminats a millorar el rendiment cognitiu i funcional (memòria, llenguatge, càlcul, raonament…) i promoure l’acció alfabetitzadora d’iniciació. I un taller de relaxació, buscant dotar les persones de tècniques de relaxació eficaces per a reduir la seua ansietat i que puguen utilitzar-les per si mateixes de manera autònoma i eficaç.

Tortosa ha indicat que la regidoria també utilitza els horts urbans municipals de Ferrussa com a recurs preventiu, ja que “els seus beneficis com a teràpia poden estendre’s a col·lectius que presenten unes certes dificultats per a valdre’s per si mateix i integrar-se socialment: persones de tercera edat, diversitat funcional, exclusió social…”.

El taller dirigit a adolescents ha contribuït a aconseguir els objectius marcats en el programa com educar en intel·ligència emocional; adquirir, afavorir i afermar el desenvolupament de les habilitats emocionals i socials; desenvolupar l’assertivitat i l’autocontrol i promoure una autoestima sana.

En este taller han participat xics i xiques d’edats compreses entre els 12 i 16 anys, en el qual s’ha creat un ambient de gran companyonia i respecte. Les sessions han tingut una estructura basada en dinàmiques divertides de cohesió grupal, coneixement, autoestima, habilitats socials, autocontrol, igualtat… en la qual les persones participants han suggerit temes o dificultats, per adaptar així els continguts als seus interessos i preocupacions.

A través de tècniques grupals s’ha fomentat el desenvolupament i la posada en pràctica de comportaments i maneres relacionals sanes i adaptatives”, ha subratllat l’edil, que ha agraït una vegada més el treball desenvolupat per les professionals en este programa i ha explicat que “també s’han realitzat activitats i eixides amb l’objectiu de potenciar un estil de vida i oci saludable”.

TALLERS CURS 21/22

Els tallers de creixement personal, tant per a adults com adolescents, tornaran a posar-se en marxa al setembre per al curs 2021/2022.

Les persones interessades poden obtindre més informació o directament inscriure’s en les oficines de la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials, al carrer Constitució, número 8 (entrada per carrer Luis Chorro), o en el telèfon 966989411 (persona de contacte: Rosana Ferrándiz).

Más de 60 personas han participado en los talleres de cre

WordPress Video Lightbox Plugin